Rådgivning

Kontakta Eldrimners rådgivare om du har frågor inom hantverksmässigt bageri. Rådgivningen är kostnadsfri. Dock är rådgivningstiden begränsad.

Rådgivning inom bageri och kvarn

Kontakta Eldrimners rådgivare om du har frågor inom hantverksmässigt bageri eller kvarn. Rådgivningen är kostnadsfri. Dock är rådgivningstiden begränsad till ett tillfälle per mathantverksföretag och rådgivare per år samt maximalt 1 timme per rådgivning. Du kan kontakta rådgivarna via telefon eller skicka mejl. Här presenteras våra diplomerade rådgivare som hjälper dig med dina brödfrågor. Du kan också kontakta Eldrimners branschansvariga med frågor.  

Våra diplomerade rådgivare

Anna Schweitz, Annas hembageri

076-274 87 14, info@annashembageri.se

Anna driver ett hantverksbageri och arbetar med ekologiska råvaror och med surdeg. Hon har kunskap inom bakning, livsmedelshygien, ekonomi och att använda sociala medier. Anna har en bakgrund som kostekonom och har även gått Eldrimners grundutbildning. 


Bengt Nybergh, Limabacka kvarn, Halland

0340-66 54 49, 073-751 03 31, bengt@limabacka.se

Bengt är mjölnare på Limabacka kvarn. Där produceras mjölet på ett så naturvänligt sätt som möjligt av ekologiska och närproducerade råvaror. Centralt för Limbacka kvarn är att mjölet ska hålla god kvalitet och bakförmåga. Bengt ger rådgivning kring lokalt spannmål och malning av spannmål.


Caroline Lindö

lindo.caroline@gmail.com, 070-480 22 70
Caroline är biolog, surdegsbagare och lantbrukare. Caroline kan ge råd om surdegsbakning och bakningens vetenskap.


Kerstin Brodin, Bäckhästen, Hallands län 

0371-630 49, 073-846 44 49, mail@backhasten.se 

På gården Bäck bedriver Kerstin Bäckhästens bageri och café. För Kerstin är det viktigt att produkterna både smakar gott och att man mår bra av att äta dem. Allt bröd bakas i den nybyggda vedeldade ugnen och på ekologiska ingredienser, vilket Kerstin kan ge råd kring. Kerstin kan även dela med sig av erfarenheter kring försäljning på marknader, leverans till butiker och hur man på bästa sätt kan effektivisera sin försäljning.


Marqus Östin, Järna Bageri

073-064 61 16, marqus.ostin@gmail.com

På Järna Bageri bakar Marqus med ekologiska råvaror och svenska kulturspannmål. Marqus ger telefonrådgivning inom att jobba i ett gårdsbageri med surdeg och vedugnsbakning. Han har även erfarenhet kring samarbete mellan lokal kvarn och bageri och svarar på frågor kring detta.


Maxime Kindlund, Grövelsjön fjällbageri, Dalarna

073- 583 80 50, info@grovelsjonfjallbageri.se

Maxime är en tidigare Eldrimner YH elev som sedan 2017 driver bageri i Grövelsjön där det bakas med surdeg och ekologiska råvaror. Bageriet är 16 kvm och på ett sådant bageri måste allt ha sin plats och Maxime kan därför hjälpa till med frågor kring upp- och utbyggnad, redskap, maskiner samt inredning av mindre bagerier.  


Märta

Märta Westling, Hjulsjö 103 

Boka telefontid via mail: info@hjulsjo103.se

Märta är en självlärd bagare och cidermakare som driver Hjulsjö 103 i en avlägsen bergslagsby tillsammans med sin man sedan 2017. Till Märta kan du gärna höra av dig till för frågor inom småskaligt hållbart företagande och samarbete på landsbygd, hur du kan bära dig åt för att skapa ett större och mer givande nätverk, hållbarhetsfrågor kring råvaruval, odlad mångfald och svinn. Kulturspannmål i bageriet och uppstart av hantverksdryckesproduktion är också frågor som Märta mer än gärna tar sig an. 


Nikannika Märak, Chokladnomad

070-483 20 06, nikannika.marak@yahoo.se

NikAnnika är bröd- och chokladpedagog med rötter i Jokkmokk/ Sápmi och arbetar med att sprida kunskap om det samiska samhället. Därutöver arbetar hon på bland annat som kursledare på Medborgarskolan där hon undervisar i både grund- och fördjupningskurser i bageri och konditori. NikAnnika svarar gärna på frågor om tunnbröd.


Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri, Halland

070 888 59 99, sara@solhagastenugnsbageri.se

Sara driver Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge i Halland sedan 2011 och ger gärna råd om att starta och driva hantverksbageri, affärsplan, försäljning, lokaler, utrustning, marknadsföring, ekonomi och medarbetare. Du kan också få bra tips på allt från att starta hantverksbageri till recept på bloggen sarabakar.se


Sara Werner, Öre gårdsbageri, Västerbotten 

oregardsbageri@gmail.com, (Boka telefontid via e-post)

Sara Werner driver Öre gårdsbageri i Öre som ligger mellan Umeå och Örnsköldsvik. Sara svarar gärna på frågor om hur man startar upp ett mindre hantverksbageri på landsbygden samt frågor rörande surdegsbakning av både sötebröd och matbröd. 


Sébastien Boudet

sboudet@mac.com, (Boka telefontid via e-post)

Sébastien Boudet har mångårig erfarenhet av att driva framgångsrika bagerier. Han ger kurser runt om i landet och ”utbildar” svenska folket i vad riktigt bröd är i TV. Sébastien svarar på alla typer av frågor inom hantverksbageri.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB