Rådgivning

Kontakta Eldrimners rådgivare om du har frågor inom hantverksmässigt bageri. Rådgivningen är kostnadsfri. Dock är rådgivningstiden begränsad.

Rådgivning inom bageri och kvarn

Kontakta Eldrimners rådgivare om du har frågor inom hantverksmässigt bageri eller kvarn. Rådgivningen är kostnadsfri. Dock är rådgivningstiden begränsad till ett tillfälle per person och rådgivare samt maximalt 1 timme per rådgivning. Du kan kontakta rådgivarna via telefon eller skicka mejl. Här presenteras våra diplomerade rådgivare som hjälper dig med dina brödfrågor. Du kan också kontakta Eldrimners branschansvariga med frågor.  

Våra diplomerade rådgivare

Anna Schweitz, Annas hembageri

076-274 87 14, info@annashembageri.se

Anna driver ett hantverksbageri och arbetar med ekologiska råvaror och med surdeg. Hon har kunskap inom bakning, livsmedelshygien, ekonomi och att använda sociala medier. Anna har en bakgrund som kostekonom och har även gått Eldrimners grundutbildning. 


Bengt Nybergh, Limabacka kvarn, Halland

0340-66 54 49, 073-751 03 31, bengt@limabacka.se

Bengt är mjölnare på Limabacka kvarn. Där produceras mjölet på ett så naturvänligt sätt som möjligt av ekologiska och närproducerade råvaror. Centralt för Limbacka kvarn är att mjölet ska hålla god kvalitet och bakförmåga. Bengt ger rådgivning kring lokalt spannmål och malning av spannmål.


Caroline Lindö

lindo.caroline@gmail.com, 070-480 22 70
Caroline är biolog, surdegsbagare och lantbrukare. Caroline kan ge råd om surdegsbakning och bakningens vetenskap.


Kerstin Brodin, Bäckhästen, Hallands län 

0371-630 49, 073-846 44 49, mail@backhasten.se 

På gården Bäck bedriver Kerstin Bäckhästens bageri och café. För Kerstin är det viktigt att produkterna både smakar gott och att man mår bra av att äta dem. Allt bröd bakas i den nybyggda vedeldade ugnen och på ekologiska ingredienser, vilket Kerstin kan ge råd kring. Kerstin kan även dela med sig av erfarenheter kring försäljning på marknader, leverans till butiker och hur man på bästa sätt kan effektivisera sin försäljning.


Konstantin Messmer, Björkaholms Bakarstuga, Värmland

076-105 70 88  info@vitalkost.nu

Med sina kunskaper och erfarenheter, tillägnade genom sitt arbete som demeterbagare i Tyskland, startade Konstantin år 2006 Björkaholms Bakarstuga i byn Ransbysätter. Här bakar Konstantin bröd på ekologiskt mjöl av gamla spannmålsarter. Konstantin ger råd kring ekonomi och hur man startar ett bageri. Konstantin har också erfarenhet av att handla med andra länder och kan förmedla kunskap om gränshandel.  


Marcus Löfroth

Marcus Löfroth, Kulturbageriet, Västerbotten 

070-581 19 87, marcus@kulturbageriet.se

Marcus är i grunden kock, men har alltid haft ett stort intresse för bröd. Idag arbetar han som bageriansvarig på Kulturbageriet i Umeå; ett genuint hantverksbageri. Marcus svarar på generella frågor om surdegsbröd och hur man bakar surdegsbröd med jämn kvalitet för exempelvis leverans till hotell.


Maria Printz, Södermanland

070-772 20 49, saaramariaprintz@gmail.com

Maria grundade och var under 8 år vd på Printz bageri i Stallarholmen, som under hennes tid växt till ett mindre brödimperium i Sörmland. År 2017 utsågs Maria till årets bagare på Stellagalan. Maria ger råd om affärsutveckling inom bageri.


Marqus Östin, Järna Bageri

073-064 61 16, marqus.ostin@gmail.com

På Järna Bageri bakar Marqus med ekologiska råvaror och svenska kulturspannmål. Marqus ger telefonrådgivning inom att jobba i ett gårdsbageri med surdeg och vedugnsbakning. Han har även erfarenhet kring samarbete mellan lokal kvarn och bageri och svarar på frågor kring detta.


Maxime Kindlund, Grövelsjön fjällbageri, Dalarna

073- 583 80 50, info@grovelsjonfjallbageri.se

Maxime är en tidigare Eldrimner YH elev som sedan 2017 driver bageri i Grövelsjön där det bakas med surdeg och ekologiska råvaror. Bageriet är 16 kvm och på ett sådant bageri måste allt ha sin plats och Maxime kan därför hjälpa till med frågor kring upp- och utbyggnad, redskap, maskiner samt inredning av mindre bagerier.  


Nikannika Märak, Chokladnomad

070-483 20 06, nikannika.marak@yahoo.se

NikAnnika är bröd- och chokladpedagog med rötter i Jokkmokk/ Sápmi och arbetar med att sprida kunskap om det samiska samhället. Därutöver arbetar hon på bland annat som kursledare på Medborgarskolan där hon undervisar i både grund- och fördjupningskurser i bageri och konditori. NikAnnika svarar gärna på frågor om tunnbröd.


Robin Edberg, CumPane Ekologisk Bakverkstad, Västra Götaland

robin.edberg@gmail.com (Boka telefontid via e-post)

Robin Edberg driver till vardags Cum Pane Ekologisk Bakverkstad som har två bagerier i Göteborg, ett i Majorna och ett i Olskroken. Bagerierna använder helt och hållet ekologiska råvaror. Robin håller kurser i hantverksbageri runt om i landet och har varit med i svenska bagarlandslaget. Robin svarar på alla typer av frågor inom hantverksbageri.


Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri, Halland

070 888 59 99, sara@solhagastenugnsbageri.se

Sara driver Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge i Halland sedan 2011 och ger gärna råd om att starta och driva hantverksbageri, affärsplan, försäljning, lokaler, utrustning, marknadsföring, ekonomi och medarbetare. Du kan också få bra tips på allt från att starta hantverksbageri till recept på bloggen sarabakar.se


Sara Werner, Öre gårdsbageri, Västerbotten 

oregardsbageri@gmail.com, (Boka telefontid via e-post)

Sara Werner driver Öre gårdsbageri i Öre som ligger mellan Umeå och Örnsköldsvik. Sara svarar gärna på frågor om hur man startar upp ett mindre hantverksbageri på landsbygden samt frågor rörande surdegsbakning av både sötebröd och matbröd. 


Sébastien Boudet

sboudet@mac.com, (Boka telefontid via e-post)

Sébastien Boudet har mångårig erfarenhet av att driva framgångsrika bagerier. Han ger kurser runt om i landet och ”utbildar” svenska folket i vad riktigt bröd är i TV. Sébastien svarar på alla typer av frågor inom hantverksbageri.


Anne-Marie Hultberg, Solmarka Bageri, Småland

0480-361 55, demeko@solmarkabageri.se

Anne-Marie driver Solmarka Bageri, ett ekologisk biodynamiskt bageri, som ligger strax utanför Vassmolösa. Anne-Marie kan svara på frågor om surdegar, knäckebröd och skorpor. Därutöver kan hon ge råd om livsmedelshygien, ekonomi, certifiering och återcertifiering (import av råvaror) och hur det är att bedriva gårdsbutik, med mera. Kontakt sker helst via e-post.


Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB