Rådgivning

Kontakta Eldrimners rådgivare om du har frågor inom gårdsslakt och charkuteri Rådgivningen är kostnadsfri. Dock är rådgivningstiden begränsad. Du kan kontakta rådgivarna via telefon eller skicka mejl. Här presenteras våra diplomerade rådgivare som hjälper dig med dina slakt- och charkfrågor.

Rådgivning inom charkuteri och slakteri

Kontakta Eldrimners rådgivare om du har frågor inom gårdsslakt och charkuteri Rådgivningen är kostnadsfri. Dock är rådgivningstiden begränsad till ett tillfälle per person och rådgivare samt maximalt 1 timme per rådgivning. Du kan kontakta rådgivarna via telefon eller skicka mejl. Här presenteras våra diplomerade rådgivare som hjälper dig med dina slakt- och charkfrågor. Du kan också kontakta Eldrimners branschansvariga med frågor. 

Våra diplomerade rådgivare

Anneli Andersson

Annelie Andersson, Åkes Slakt och styckning, Dalarna

0240-65 04 84, info@akesslakt.se

Annelie har drygt 20 års erfarenhet i det familjedrivna slakt- och charkföretaget i södra Dalarna. Annelie svarar på frågor om slakt och styckning och HACCP.


Bertil Gabrielsson, Fårölamm Gårdsbutik, Gotland

bertil.ga@telia.com, 0702-767697

Bertil drev tidigare Fårölamms Gårdsbutik med ca 150 tackor, slakt, styck, förädling, butik och restaurangverksamhet. Verksamheten har upphört men Bertil kan ge råd om att starta slakteri, allt om utrustning inom slakt och chark, tillverkning av charkprodukter främst inom lamm, men kan också gris och nöt. Har haft lammproduktion sedan länge. Bertil har varit ordförande i fåravelsförbund i 11 år.


Kristian Carlsson, Öströö fårfarm, Halland

0340-450 36, 070-570 20 26, info@ostroofarfarm.com

Kristian Carlsson driver Öströö Fårfarm som har hela kedjan av livsmedelsproduktionen. De har fåruppfödning, slakteri, charkuteri, gårdsbutik och restaurang. Öströö Fårfarm har cirka 30 000 besökare varje säsong. Rådgivning inom slakt och styckning samt lokaler.


Lars Hansson, Bjärhus Gårdsbutik, Skåne

070-691 55 58, lars@bjarhus.se

Lars driver sedan 20 år tillbaka Bjärhus Gårdsbutik med ekologisk grönsaksodling och lammuppfödning tillsammans med sin fru Elisabeth. De har gårdsbutik, charkuteri, restaurang och här anordnas temadagar och events. Lars svarar på frågor om utveckling av gårdar med förädling, gårdsbutik, restaurang och evenemang.


Leif Jonsson, Görviks Gårdskött och Chark, Jämtland

070-557 39 95, leif@gorvikslantbruk.se

Leif och hans bror driver jordbruk och grisuppfödning. 2014 startades det egna gårdsslakteriet. Idag slaktas egna grisarna samt gris, får och lamm som legoslakt. Styckning och charkuteriförädling görs för egna produktsortimenten och legotillverkning hos andra företag. Även älg köps in och förädlas. Försäljningen sker som köttlådor till kunder och produkter till butik och restaurang. Leif kan svara på frågor om att bygga och driva slakteri med styckning och charkuteriförädling inom värmebehandlat och lufttorkat, korvar och hela bitar. Erfarenhet av IP-livsmedelscertifiering. 


Elsa Lund Magnussen, Lindås, Värmland

070-5621214, info@lindaslamm.se

Elsa Lund-Magnussen är agronom i botten och driver Lindås Lamm utanför Karlstad, ett litet lammslakteri med slakt av egna djur samt legoslakt. Köttet säljs i köttlådor till privatpersoner, i den egna gårdsbutiken samt till restaurang. Elsa kan ge rådgivning om att bygga eget gårdsslakteri, produktionskalkyler, slakt, och styckning. Elsa är med i Eldrimners branschråd för gårdsslakt och chark.


Leif Persson, Bjärhus gårdsbutik, Skåne

070-625 11 24, liffe.p@icloud.com

Leif arbetar som charkuterist på Bjärhus Gårdsbutik. Han är charkuteristen som ständigt har nya idéer inom charkproduktionen. När han inte är charkuterist, så är han rörmokare och då särskilt inom värme och kylsystem. Leif svarar på frågor om kötthantering, charkuterimaskiner, byggnationer och kylsystem.


Mats Hallqvist

Mats Hallquist, Slakt och Chark, Jämtland

070-559 01 15, matshallquist@yahoo.se

Mats driver sedan 1995 en ekologisk gård med nötköttsproduktion. På gården finns ett slakteri där gårdens djur slakats och styckas. Kontakta Mats om du har frågor kring att bygga och driva ett gårdsslakteri. Mats ger även råd kring styckning, hantering och försäljning av nöt-, får- och lammkött.


Pelle Magnusson

Pär Magnusson, Rältagården, Dalarna

0241-300 47, 070-175 49 08, raltagarden@telia.com

Pär har under de senaste 20 åren byggt upp familjeföretaget Rältagården. På gården finns 60-talet dikor, där förädling sker på de egna djuren. Inköp av råvara sker så lokalt det går. Styckning och förädling sker på gården till gårdens catering- och restaurangverksamhet. Rältagården säljer även produkter till delikatessbutiker.
Frågor kring företagande, catering och restaurangverksamhet.


Sören Lundgren

Sören Lundgren, Fågelbergets gårdschark, Jämtland

073-183 59 60

Sören Lundgren startade och drev Gårdscharken i Fågelberget från 2001 och har hunnit bygga nya charklokaler två gånger. Där tillverkas varmrökta korvar med hjälp av kvarn liksom lufttorkade/kallrökta korvar och helt kött i en mängd olika varianter. Genom generationsskifte har dottern Margona (också Eldrimnerrådgivare) tagit över ansvaret och verksamheten med Sören som medhjälpare. ”Att gå från VD till Vice Dräng var ett bra karriärsteg” menar Sören som svarar på frågor om charkuteri med tillverkning av korvar och helt kött, varm- och kallrökning/lufttorkning.


Margona

Margona Lundgren, Fågelbergets gårdschark, Jämtland

072-067 85 22

Margona driver familjeföretaget Gårdscharken i Fågelberget sedan 2014. Legotillverkning är en stor del av verksamheten där intäkten kommer av att förädla andras kött till charkuterier som kunderna tar tillbaka och säljer själva. Det ger utmaningar kring logistik i verklig glesbygd. Margona kan svara på frågor kring det och charkuteri, legotillverkning, generationsskifte, varmrökta och lufttorkade/kallrökta korvar gjorda med kvarn liksom förädling av hela detaljer.  


MalinLisasgården

Malin Sundmark, Lisasgården, Dalarna

kontakt@lisasgarden.se

Malin driver Lisasgården i Dalarna. Verksamheten har fokus på kaninproduktion, slakt och försäljning. På gården finns också spannmål och nötdjursuppfödning. Malin har kompetensbevis för slakt av kanin, får och get och kompetensutbildar för kaninslakt. Malin har studerat livsmedelshygien, och har en yrkeshögskoleexamen i småskalig livsmedelsförädling från Affärshögskolan i Uddevalla, 2017. Från början hade hon ett nollskaligt slakteri som inspekterades av kommunen. Nu har hon ett Kontrollslakteri som ligger under livsmedelsverket. Malin håller i kurser om kaninproduktion, kaninslakt samt beredning av skinn. Malin är aktiv i föreningen Sveriges kaninproducenter.


Anders Walla

Anders Walla, Walla kyckling, Dalarna

070-2194024, wallanas15@hotmail.com

Anders har drivit verksamheten Walla kyckling sedan 20 år och föder upp, slaktar och säljer kyckling. Verksamheten ligger i Hedemora i Dalarna. Anders ger råd inom hur man startar ett ”nollskaligt” (”852”) fjäderfäslakteri som ligger under kommunens tillsyn. Anders är kunnig inom byggfrågor och kan hjälpa dig kring planlösningar och utrustning likaväl som gällande försäljning av färsk kyckling. Stora erfarenheter även inom det praktiska runt rökning.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB