Tiraholms fisk

"Våra gäster kan komma ned till bryggan och få fisk med sig direkt hem, handla den förädlad i gårdsbutiken – eller sätta sig ned i restaurangen och njuta den vid dukat bord."

Naturligt odlat

 

En rökpelare reser sig mot skyn från rökeriet. Vattnet i Bolmen, Sveriges tionde största sjö, ligger som en spegel i morgontimman.  Men under ytan sprudlar det av liv; några hundra meter från bryggan i familjen Ekwalls nätkassar odlas regnbåge. Efter två år har den vuxit färdigt och väger då ett par kilo. De fiskar allt själva och fångar även gös, sik, mört och braxen. Man började redan 1981 med odling och utökade med gårdsbutik sju år senare. I slutet av nittiotalet byggdes restaurang och 2010 fick den utökas till 110 platser. 
    – Våra gäster kan komma ned till bryggan och få fisk med sig direkt hem, handla den förädlad i gårdsbutiken – eller sätta sig ned i restaurangen och njuta den vid dukat bord, förklarar Nils Ekwall.
    I butiken tronar bevisen på familjens helhetstänkande. Där ligger egenrökt fisk, gravad fisk och ett otal inläggningar. Varje Jul står det fyrtiotalet sorter uppdukat i restaurangen.

Text & foto Jan Pontho

Hallands län

Tiraholms fisk
Unnaryd, 0371-640 19
www.tiraholm.se

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB