Köttbutiken Millert och Dahlén

Allt fler vill ha närproducerat kött av riktigt god kvalitet. Lasse Dahlén krögare och kock, märkte det intresset i början av 2010-talet och gjorde slag i saken tillsammans med Fredrik Millert.

Mångfald av charkuterier


Allt fler vill ha närproducerat kött av riktigt god kvalitet. Lasse Dahlén krögare och kock, märkte det intresset i början av 2010-talet och gjorde slag i saken tillsammans med Fredrik Millert. Gula industrihuset på Stallarholmen, med sin spännande blandning av mathantverkare och småföretag , kändes som den rätta platsen. Där har de produktionslokal och butik, där de säljer fina styckade köttdetaljer, liksom egentillverkade charkprodukter ; Det kan vara färskkorv, lufttorkat kött och rökta produkter. Pastejer, pateer och blodpudding finns också. Råvaran, köttet, kan vara nöt, svin och lamm från gårdar i grannskapet. Viltköttet kommer från slott och gods i trakten. Det är gott om vildsvin och hjort, men en och annan älg finns också i området.
    Både det styckade köttet och de processade produkterna säljer bra i den egna butiken och till krogar, butiker och grossister i Stockholm, ja, hela Mälardalen.
    – Efterfrågan växer hela tiden, säger Lasse Dahlén.

Text Inez Backlund, Foto Jan Pontho

Södermanlands län

Köttbutiken Millert & Dahlén
Stallarholmen, 070-735 43 91
Facebook

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB