Annas hembageri

Gammaldags atmosfär

Som en gammal handelsbod, men med förföriska dofter av nygräddat bröd! Det är känslan i de nya lokalerna som Anna och Robert Schweitz huserar i. Erbjudandet att baka i en helt ny lokal, centralt i Mariefred var svårt att motstå. Med hjälp av erfarna byggnadsvårdssnickare har de skapat en inredning i trä, som stämmer väl med brödhantverket.
  
Kunderna vid bröddisken kan se processerna vid bakbordet och från stenhällsugnen kommer mustiga matbröd, skapade av surdeg, bullar och rustika småkakor med ett ursprung i Annas mormors recepthäfte.
  
– Bakningen är huvudsysslan, men vi har också café, som fick priset Årets bästa café i White Guide Café 2016/17, berättar Anna. Detta, trots att vi varken har tårtor eller espressokaffe! Vi har bullar, kakor och en brödbuffé. Där kan gästerna själva göra sig mackor av matbrödet och hantverksproducerat pålägg.
  
Brödet är färskt, av högsta klass och miljön skapar en äkta, gammaldags atmosfär. Den har följt med från rättarbostaden på Marielunds gård, där Anna och Robert startade för åtta år sedan.
  
– Nu har bageriet flyttat, men ur all förändring kommer oftast något ännu bättre. Verksamheten blir mer koncentrerad; bageri, butik och café är samlat på en plats. Vi kommer närmare mariefredsbor, turister och besökare, vi har öppet året runt och sommarens uteservering får fler platser.

Text Inez Backlund, foto Stephan Lombard

Södermanlands län

Annas Hembageri
Mariefred, 0159-318 18
www.annashembageri.se

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB