Hallongården

Året på Hallongården börjar med våffelbuffé med egna sylter.

Äkta och familjärt

Året på Hallongården börjar med våffelbuffé med egna sylter. Om våren kommer sparrisen och senare sommarens bärodlingar. Under höstarna arrangeras ljusstöpning och julhandel. De många besökarna kommer för att själva plocka bären, fika i caféet, handla i gårdsbutiken eller bara förlora sig bland gårdens gäss, höns och de Värmländska skogsfåren. Familjen Biärsjö odlar hallon, vinbär, blåbär, björnbär, krusbär och sparris men det är de sex kilometer långa hallonbuskarna som utgör grunden för mathantverket.
  
– Hallonen får optimala förhållanden i våra odlingstunnlar; det vare sig regnar eller blåser och de får rätt mängd näring och vatten, förklarar dottern Anna.
  
Bärens höga kvalité är avgörande för smaken, konstaterar hon och tillägger vikten av den hantverksmässiga tillverkningen som sker i koppargrytor över öppen låga. I förädlingsköket skapas den egna sylten, saften, hallonvinägern, marmeladerna, ketchupen, bland mycket annat till den nya stora gårdsbutiken med café, där ingrediensen naturligtvis är de vackra röda.

Text & foto Jan Phonto

Skåne län

Hallongården
Bodarp, Trelleborg, 070-642 38 68

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB