Konditoriprojektet

Eldrimner har beviljats medel från Jordbruksverkets landsbygdsprogram för att genomföra ett samarbetsprojekt för kompetensutveckling inom konditori.

Eldrimner utvecklar kompetensen inom hantverkskonditori

Eldrimner har beviljats medel från Jordbruksverkets landsbygdsprogram för att genomföra ett samarbetsprojekt för kompetensutveckling inom konditori.

Projektets syfte är att arbeta med produktutveckling av traditionella konditoriprodukter för att öka kunskapen om ingredienser och metoder för rationell hantverksmässig produktion. De samarbetspartners som, tillsammans med Eldrimner, ingår i projektet är Majas Skafferi, Chokladnomad, Järvsö Gårdsbageri och Minas Chokladstudio.

Projektets aktiviteter består av praktiska workshoppar där metoder för tillverkningsmässig av hantverksmässiga konditorivaror arbetas fram och råvaror testas.

På grund av den pågående pandemin har projektet fått en något försenad start, men de olika utvecklingsområden som projektet kommer att innefatta har identifierats på ett inledande möte. Kunskapen från workshopparna ska mynna ut i två kurser där fler deltagare får möjlighet att ta del av kompetensutveckling. Inom ramen för projektet ska det även tas fram ett recepthäfte, som kommer att kunna användas i Eldrimners kursverksamhet och även spridas till mathantverkare.

Från Eldrimner är det Catrin Heikefelt och Arvid Lorentzon, branschansvariga för bär-, frukt- och grönsaksförädling respektive bageri, som kommer arbeta med projektet inom hantverkskonditori.

 

Vaniljkräm utan vanilj, (TM 1, 2022)
I Eldrimners konditoriprojekt arbetar deltagarna vidare med att utveckla traditionella konditoriprodukter med inriktningen att hitta mer lokala råvaror. Den andra workshopen handlade om att utveckla en baskräm med lokal smaksättning istället för vanilj.

Gråärten tar plats i konditoriet (TM 4, 2021)
I det konditoriprojekt som Eldrimner driver är ett av huvudsyftena att arbeta med produktutveckling av traditionella konditoriprodukter. Under projektets första workshop var inriktningen att hitta en mer lokal råvara som skulle kunna ersätta den flitigt använda mandeln i konditoriprodukter.

Konditoriprojektet

 
Catrin Heikefelt

010-225 32 32 
catrin@eldrimner.com 

 
Arvid Lorentzon

010-225 34 22
arvid@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB