Rådgivning charkuteri

Kontakta Eldrimners rådgivare om du har frågor inom gårdsslakt och charkuteri.

Rådgivning inom charkuteri 

Kontakta Eldrimners rådgivare om du har frågor inom charkuteri. Rådgivningen är kostnadsfri. Dock är rådgivningstiden begränsad till ett tillfälle per mathantverksföretag och rådgivare per år samt maximalt 1 timme per rådgivning. Du kan kontakta rådgivarna via telefon eller skicka mejl. Du kan också kontakta Eldrimners branschansvariga med frågor. 

Våra rådgivare

Anneli Andersson

Annelie Andersson, Åkes Slakt och styckning, Dalarna

0240-65 04 84, info@akesslakt.se

Annelie har drygt 20 års erfarenhet i det familjedrivna slakt- och charkföretaget i södra Dalarna. Annelie svarar på frågor om slakt och styckning och HACCP.


Kristian Carlsson, Öströö fårfarm, Halland

0340-450 36, 070-570 20 26, info@ostroofarfarm.com

Kristian Carlsson driver Öströö Fårfarm som har hela kedjan av livsmedelsproduktionen. De har fåruppfödning, slakteri, charkuteri, gårdsbutik och restaurang. Öströö Fårfarm har cirka 30 000 besökare varje säsong. Rådgivning inom slakt och styckning samt lokaler.


Lars Hansson, Bjärhus Gårdsbutik, Skåne

070-691 55 58, lars@bjarhus.se

Lars driver sedan 20 år tillbaka Bjärhus Gårdsbutik med ekologisk grönsaksodling och lammuppfödning tillsammans med sin fru Elisabeth. De har gårdsbutik, charkuteri, restaurang och här anordnas temadagar och events. Lars svarar på frågor om utveckling av gårdar med förädling, gårdsbutik, restaurang och evenemang.


Leif Jonsson, Görviks Gårdskött och Chark, Jämtland

070-557 39 95, leif@gorvikslantbruk.se

Leif och hans bror driver jordbruk och grisuppfödning. 2014 startades det egna gårdsslakteriet. Idag slaktas egna grisarna samt gris, får och lamm som legoslakt. Styckning och charkuteriförädling görs för egna produktsortimenten och legotillverkning hos andra företag. Även älg köps in och förädlas. Försäljningen sker som köttlådor till kunder och produkter till butik och restaurang. Leif kan svara på frågor om att bygga och driva slakteri med styckning och charkuteriförädling inom värmebehandlat och lufttorkat, korvar och hela bitar. Erfarenhet av IP-livsmedelscertifiering. 


Elsa Lund Magnussen, Lindås, Värmland

070-5621214, info@lindaslamm.se

Elsa Lund-Magnussen är agronom i botten och driver Lindås Lamm utanför Karlstad, ett litet lammslakteri med slakt av egna djur samt legoslakt. Köttet säljs i köttlådor till privatpersoner, i den egna gårdsbutiken samt till restaurang. Elsa kan ge rådgivning om att bygga eget gårdsslakteri, produktionskalkyler, slakt, och styckning. Elsa är med i Eldrimners branschråd för gårdsslakt och chark.


Leif Persson, Bjärhus gårdsbutik, Skåne

070-625 11 24, liffe.p@icloud.com

Leif arbetar som charkuterist på Bjärhus Gårdsbutik. Han är charkuteristen som ständigt har nya idéer inom charkproduktionen. När han inte är charkuterist, så är han rörmokare och då särskilt inom värme och kylsystem. Leif svarar på frågor om kötthantering, charkuterimaskiner, byggnationer och kylsystem.


Margona

Margona Lundgren, Fågelbergets gårdschark, Jämtland

072-067 85 22

Margona driver familjeföretaget Gårdscharken i Fågelberget sedan 2014. Legotillverkning är en stor del av verksamheten där intäkten kommer av att förädla andras kött till charkuterier som kunderna tar tillbaka och säljer själva. Det ger utmaningar kring logistik i verklig glesbygd. Margona kan svara på frågor kring det och charkuteri, legotillverkning, generationsskifte, varmrökta och lufttorkade/kallrökta korvar gjorda med kvarn liksom förädling av hela detaljer.  


Pelle Magnusson

Pär Magnusson, Rältagården, Dalarna

0241-300 47, 070-175 49 08, raltagarden@telia.com

Pär har under de senaste 20 åren byggt upp familjeföretaget Rältagården. På gården finns 60-talet dikor, där förädling sker på de egna djuren. Inköp av råvara sker så lokalt det går. Styckning och förädling sker på gården till gårdens catering- och restaurangverksamhet. Rältagården säljer även produkter till delikatessbutiker.
Frågor kring företagande, catering och restaurangverksamhet.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB