Artiklar Saerimner 2021

Frösön, 19-21 oktober

Særimner 2021 i textform

För dig som vill fördjupa dig i några av de diskusssioner och seminarier som hölls på idé- och kunskapsmässan Særimner 2021. 

London Borough of Jam
Under Særimner anslöt Lillie O’Brien från sitt kök i London, via videolänk, till en sal där en förväntansfull skara deltagare satt redo med sina provsmakningstallrikar. Lillie berättade personligt om sitt arbete med London Borough of Jam, samt ledde en provsmakning med tre av sina produkter. 

Bortglömd fisk och borttappade fiskare
Har vi glömt bort den fisk som simmar i våra lokala vatten? Håller vi dessutom på att tappa bort den yrkeskår som kan försörja oss med lokalt landad och pinfärsk eller hantverksmässigt förädlad fisk? Ibland tycks det så. Det pågående projektet Bortglömda fiskar - Kulturarv för framtidens hållbara fiskkonsumtion drivs av Kålrotsakademien i syfte att motverka enfalden som regerar våra tallrikar och fiskdiskar och istället öka mångfalden av lokalt fiskade, förädlade och förankrade matupplevelser. 

Intresset för hantverksdrycker med svenska smaker ökar
Svensk humle i cider, enris som smaksättare och nyskapande användning av lingon. Det är några exempel på traditionellt svenska smaker som gjort Sverige till det spännande dryckesland det är idag.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB