Anmälan

Svenska Mästerskapen i Mathantverk

Anmälan till Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk öppnar 1 juni, sista anmälningsdag är 18 september.
Anmälningsavgiften är 300 kr (ex moms) per tävlingsbidrag.

Anmälan är bindande och avgiften faktureras för alla anmälda och godkända bidrag, även om dessa sedan inte lämnas in till tävlingen. Vi tar inte emot några oanmälda produkter på plats. Sista anmälningsdag är 18 september.

För att vara med i tävlingen ska din anmälan ha kommit till Eldrimner inom anmälningstiden och anmälda produkter vara kompletta med produktnamn, ingrediensförteckningar och eventuell ytterligare obligatorisk information beroende på klass.

I anmälan ska alla kryddor som använts i produkten anges, även alla ingredienser i kryddblandningar. Ingrediensförteckningen ska vara i fallande ordning i enlighet med livsmedelslagstiftningen. Skulle någon förändring i innehållet ske måste tävlingsledningen meddelas. Ingredienserna angivna i anmälan för produkten måste vara identiska med ingredienserna i den produkt som finns ute i handeln och den som lämnas in till tävlingen.

I de fall där flera företag medverkar i tillverkningen av produkten måste alla steg vara hantverksmässiga och produkten ska anmälas av företagen gemensamt. Kontakta tävlingsledningen innan sista anmälningsdag för att få hjälp med att göra en gemensam anmälan. 

En startlista över alla deltagande företag kommer att publiceras på eldrimner.com ca två veckor före tävlingen. Bekräftelse på deltagande skickas ut efter sista anmälningsdag och senast två veckor innan tävlingen. Det är viktigt att du hör av dig till tävlingsledningen om du inte fått denna bekräftelse.

Faktura på anmälningsavgiften skickas separat efter tävlingen.

 

Öppna SM i Mathantverk

  •  17-19 oktober, 2023
  •  Åhaga, Borås
  • Anmälan är stängd

Kontaktpersoner

Catrin Heikefelt

010-225 32 32
catrin@eldrimner.com

Christina Hedin
Aleksandra Ahlgren

010-225 33 57
aleksandra@eldrimner.com

Svar på vanliga frågor om anmälan 

F: Jag är osäker på vilken tävlingsklass jag ska anmälan min produkt i?
S: Anmäl din produkt i den klass du tror är rätt. Vi går igenom alla anmälningar efter sista anmälningsdag. Om vi har frågor om någon produkt eller den hamnat i fel klass så kontaktar vi dig och flyttar vi den till rätt klass.

F: Jag vill ändra eller lägga till information om en redan anmäld produkt/företag, hur gör jag?
S: Skicka ett mejl med information om vad du vill ändra och vilken produkt/företag det gäller till catrin@eldrimner.com

F: Jag har redan gjort en anmälan och vill nu anmäla flera produkter. Systemet tillåter bara en anmälan per organisationsnummer, hur gör jag? 
S: Mejla catrin@eldrimner.com klass, produktnamn, ingrediensförteckning, försäljningsställe, för den/de produkter du vill lägga till. Vi lägger till produkten manuellt och du får en bekräftelse för alla dina anmälda produkter när sista anmälningsdatum passerat.

F: Jag vill anmäla min produkt i klassen innovativt mathantverk men är osäker på om den platsar där.
S: Du kan anmäla din produkt i den klassen om du som producent bedömer att produkten är innovativ i någon bemärkelse och den inte kan tävla i någon annan klass samt i övrigt uppfyller kriterierna för tävlingen. I anmälan ombeds du beskriva produktens innovativa egenskaper. Vi går igenom alla anmälningar innan tävlingen och kontaktar dig om vi har några frågor.

F: Jag har anmält en produkt som jag nu vill avanmäla, hur gör jag?
S: Skicka information om vilken produkt du vill avanmäla till catrin@eldrimner.com. Du kommer inte att faktureras för den avanmälda produkten.

F: Hur löser jag transporten av mina produkter som är kylvaror?
S: Om du inte har möjlighet att skicka med transportör så finns möjlighet att antingen samordna med annan tävlande, eller ta hjälp av någon annan aktör i din region som meddelat att de kan hjälpa till med samordning av produkttransport. Du hittar de som anmält att de kan hjälpa till under rubriken ”märkning och inlämning”. Senast den 2/10 publiceras deltagarlistan på Eldrimners hemsida, då kan du se om någon kollega i närheten av dig ska vara med i tävlingen och se på om ni har möjlighet att samordna er produktförsändelse.

F: Jag har inte fått någon faktura. Har jag missat den?
S: Du har inte missat den, faktura på anmälningsavgiften skickas ut efter tävlingen

För övriga frågor gällande anmälan mejla till info@eldrimner.com eller ring 010-225 32 01.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB