Særimner 2023

Välkommen till årets upplaga av Særimner & SM i Mathantverk

Den 17-19 oktober 2023 anordnas Særimner som är Eldrimners idé- och kunskapsforum på Åhaga i Borås, Västra Götaland. Særimner sker parallellt med Öppna svenska mästerskapen i Mathantverk.

Idé- och kunskapsdagarna Saerimner arrangeras vartannat år. Dagarna är fyllda av seminarier och aktiviteter av mathantverkare för mathantverkare. Första dagen ägnar vi åt branschöverskridande seminarier som är tänkta för alla, för att dag två djupdyka i mer branschspecifika programpunkter.

Programmet är en blandning av seminarier och paneldiskussioner med experter och erfarna mathantverkare från alla branscher varvat med nätverkande och erfarenhetsutbyte med kollegor. Här finns ett översiktsprogram.

Obs! Sista anmälningsdag har passerat. Anmälan kan göras till en höjd deltagaravgift 2 500 kr + moms. Efteranmäl dig här

Öppna SM i Mathantverk

Tävlingen genomförs parallellt med Særimner. Juryn bedömer produkterna under en dag. Prisutdelning och bedömningsseminarier genomförs fysiskt på plats. Prisutdelningen kommer även att sändas digitalt för den som inte har möjlighet att delta på plats. Årets klasser, tävlingsregler och kriterier finns här. Anmälan har stängt.

Varmt välkommen!

Anmälan till Saerimner och middagen gör du i separata anmälningar.  
 

Mathantverksdagar på Åhaga, Borås

I samband med att SM i Mathantverk och Särimner genomförs i oktober så ordnar våra samarbetspartners ett publikt program för allmänheten; Mathantverksdagar på Åhaga. Det blir två dagar med det svenska mathantverket i fokus där besökare får skapasmaka och handla. Under Mathantverksdagarna bjuds besökare på spännande scenprogram, prova-på-aktiviteter, mathantverksbokhandel med författarhörna och självklart ett Mathantverkstorg där man kan handla. Här finns programmet för dagarna.

Vill du som mathantverkare ha en monterplats på mathantverkstorget?
Boka dig då in dig via googleformuläret: https://forms.gle/ADRFC4jwYU2NW7Z46
Eller skicka din intresseanmälan till Marcus Nyström på Lokalproducerat i Väst tel: 0705 15 58 20, marcus@lpiv.se .

Det blir också en nationell REKO-ring, läs mer här.

När: 17–18 oktober
Var: Åhaga, Borås
Tider:
Tisdag kl 12:00–19:00 & Onsdag kl 12:00–18:30

Våra samarbetspartners:
Lokalproducerat i Väst, Turistrådet Västsverige, Sjuhäradsmat och Borås TME/Borås Convention Bureau.

Særimner 2023


Kontaktpersoner

Arvid Lorentzon

010-225 34 22
arvid@eldrimner.com

Sofia Klasson

010-225 32 64
sofiak@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB