Mathantverkets kockar

Mathantverkets kockar

Hur kan mathantverket ta en större plats på restauranger? Den frågan ställer vi till kockarna Ulrika Brydling, Malin Söderström och Gustav Öhman under seminariet ”Mathantverkets kockar”.

Eldrimner-ambassadören Ulrika Brydling har drivit restauranger med gott renommé under hela sin karriär. Bland dem finns Baggårdens Värdshus, Marmite i Åre, Brydlings på Åhléns City i centrala Stockholm. Numera återfinns hon Bro Park Krog på Sveriges största galoppbana. Hon titulerar sig Eko-kock, är utbildad sommelier, föreläsare, kokboksförfattare och dömer mattävlingar som exempelvis SM i Mathantverk.  

Kocken Malin Söderström har både lagat mat i tv, på stjärnkrogen Paul & Norbert i Stockholm och på Restaurang Albertina i fiskeläget Skärså utanför Söderhamn. Överallt vill hon skapa originella maträtter med äkta smaker som funkar för alla och bjuda på unika smakupplevelser som levererar glädje, inspiration och överdådiga minnen. Hon var den första kvinna som blev medlem i Svenska Kocklandslaget och arbetar fortsatt med att vara förebild och coach för andra kvinnliga kockar.

Gustav Öhman är krögare på Taxinge Krog i Nykvarn, som har kallats en av Sveriges mest hållbara. Han samarbetar redan med flera mathantverkare och stöttar små producenter i sin närhet. Han lever för, i, på, under och över mat. Han talar mat med sina gäster från alla nivåer; om glutentrådarna i den senaste leveransen av Warbro Kvarns mjöl eller smaken i köttet från den sex år gamla kon som han hade förmånen att komma över, eller förtjusningen i minnet av barndomens bigpackglass som nu travesterats i en kopia innehållande jordgubb-, karljohan- och granskottsglass.

Artikel i Tidningen Mathantverk om Taxinge krog

Detta seminarium ersätter Niklas Ekstedt då han tyvärr inte kan medverka. 

Særimner 2019

  •  Seminarium
  •  15 oktober
  •  13:30 -15:00
  •  Bergmästaren 1&2
  •  

Bilder

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB