Bortglömda fiskar och borttappade fiskare

Hör Viktor Vesterberg som är kocken som inte kunde stanna i köket, agronomen som inte kunde hålla sig på land, och som idag är doktorand inom samhällsvetenskapliga miljöstudier vid Göteborgs universitet där hans forskning är inriktad på småskaligt fiske och lokala livsmedelssystem.

Hur kan fiskar som vi knappt äter längre och omoderna förädlings- och konserveringstekniker vara en väg framåt för svenskt småskaligt yrkesfiske?

I föredraget presenteras erfarenheter från pågående projekt som undersöker ”Bortglömda fiskar”, tankar om varför ”matlandet” Sverige håller på att tappa bort sina yrkesfiskare och inblickar från internationell forskning om hur mat och mathantverk kan vara verktyg för att mobilisera stöd för det lokala fisket. Dessutom kommer Sveriges mest bortglömda matfisk att avslöjas.

Viktor Vesterberg är kocken som inte kunde stanna i köket, agronomen som inte kunde hålla sig på land, och är idag doktorand inom samhällsvetenskapliga miljöstudier vid Göteborgs universitet där hans forskning är inriktad på småskaligt fiske och lokala livsmedelssystem.

Særimner 2021

 
Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB