Integration i mathantverksföretag

Integration i mathantverksföretag

Högbo Bruk och Skärvången är två exempel på företag som arbetat med integration i sina företag. Arne Anderstedt från Högbo och Tor Norrman från Skärvången kommer att berätta om hur de lyckats och vilka hinder de mött på vägen. De ger inspiration och visar på möjligheter som finns för att få arbetskraft från andra länder in i sina företag. Arbetsförmedlingen berättar också kort om deras projekt Mer mat Fler jobb. 

Arne gillar att bygga lag

Saik-profilen Arne Anderstedt kan inte bara bygga bandylag. Som chef i Högbo Bruk formar han också framgångsrika arbetsgrupper. Receptet: Olikheter ger dynamik. Eldsjälar måste få utrymme. Alla behöver få känna sig viktiga.

Läs mer om Högbo Bruk och deras arbete med integration:

https://www.hogbobruk.se/bruket/manniskorna-pa-bruket.html

Lär sig svenska i mejeriet i unik satsning 

På mathantverksföretaget Skärvångens bymejeri i norra Jämtland får de anställda lära sig svenska på jobbet. Under ett halvår kommer en lärare till byn en gång i veckan för att företagets anställda från Syrien och Eritrea ska få en chans att utbilda sig.  

Artikel i Tidningen Mathantverk om Skärvången och deras integrationsarbete.

Mer mat Fler jobb

Gemensam satsning från LRF och Arbetsförmedlingen Mer mat Fler jobb, i samarbete med bl a Eldrimner, berättar om resurser för företagen att ta del av i form av integration/kompetensförsörjning, företagsanalys och kompetensutveckling. Medverkar från gör Linda Sundström från LRF och Stina Lisa Flodin från Arbetsförmedlingen.

Særimner 2019

  •  Seminarium
  •  17 oktober
  •  08:30-10:30
  •  Torparen

Bilder

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB