Fäbodträff

Nätverksträff för fäbodbrukare

16 oktober 2019, kl. 15.30–18.30

Detta är en del av aktiviteterna i Eldrimners fäbodprojekt som syftar till att stödja och underlätta för målgruppen – fäbodbrukare och blivande – att utveckla sin verksamhet inom mjölkförädling. Aktiviteterna i projektet är subventionerade för att möjliggöra ett högt deltagande. 

Träffen vänder sig till dig som förädlar mjölk på fäbod eller under liknande förhållanden, men även till dig som vill starta med fäbodtillverkning. Och du som har en fäbod och önskar att den tas i bruk/fortsätter brukas.

Under träffen finns möjlighet till rådgivning i grupp. Med oss finns läraren, veterinären och hantverksmejeristen Kristina Åkermo, som från och med förra året ystar ost på fäbod. Så ta med dig dina frågor och funderingar kring ystning, lagring, smör med mera.

Vi kommer även att diskutera frågor som:

  • Att göra ost i större volymer – är det en väg framåt för bättre utveckling och lönsamhet?  Vad skulle krävas för att göra det möjligt? Vad finns för erfarenheter?
  • Fler/nya fäbodbrukare är önskvärt; Hur kan vi stödja dem som vill in i fäbodbruket?
  • Vilka behov finns, exempelvis rörande kunskap, arbetskraft, tekniska lösningar, djur, efterträdare etc?
  • Även frågor utifrån era önskemål. Huvudfokus är dock hur kan vi arbeta för att utveckla mjölkförädlingen på fäbodar samt finna, inspirera och stötta nya/blivande fäbodbrukare.

Mingelmat kommer att serveras i vår lokal under träffen.

DATUM: onsdag 16 oktober 2019, kl. 15.30-18.30

PLATS: Förvaltaren, Högbo Bruk, Sandvikens kommun

KOSTNAD: Ingen kostnad

ANMÄLAN: direkt till Birgitta Sundin, Branschansvarig mejeri och projektledare Fäbodprojektet, birgitta@eldrimner.com, 010-225 33 74.


ERBJUDANDE till dig som är fäbodbrukare (eller blivande) som deltar på nätverksträffen:
Vi erbjuder ett subventionerat endagskort på Særimner onsdagen den 16 oktober för och hoppas att många av er tar chansen till en heldag på Særimner! Passa även på att anmäla er till Galamiddagen på onsdag kväll med mat och råvaror från Högbo bruk med omgivning. Underhåller gör Sara och Samantha. Läs mer under fliken Mat och mingel.
Naturligtvis finns även möjlighet att delta samtliga dagar, se Anmälan och pris.

KOSTNAD: 500 kr (+ moms).

ANMÄLAN: senast 1 oktober 2019 på Eldrimners hemsida. Skriv Fäbodbrukare i fältet Faktureringsadress, om annan är bostadsadress och kryssa i Endast en dag … så fakturerar vi korrekt belopp i efterhand. Meddela även din anmälan till Branschansvarig mejeri och projektledare Fäbodprojektet Birgitta Sundin, som även kan kontaktas efter sista anmälningsdatum på birgitta@eldrimner.com eller 010-225 33 74.

 

VARMT VÄLKOMMEN!

Særimner 2019

  •  nätverksträff
  •  16 oktober
  •  15.30 - 18.30
  •  Förvaltaren
  •  Fäbodbrukare
Internetmedia Kommunikationsbyrå AB