Nordic Artisan Food Awards

i samband med TERRA MADRE NORDIC, 1-3 september 2022

Den 1–3 september, 2022 hålls första gången någonsin ett nordiskt mästerskap i mathantverk, Nordic Artisan Food Awards, NAFA. Till tävlingen bjuds mathantverkare från hela Norden in att tävla. 

I samband med tävlingen arrangerar Slow Food Nordic tillsammans med Eldrimner Terra Madre Nordic som är en nordisk mötesplats för både producenter och konsumenter med ett gemensamt intresse av hållbar matproduktion, konsumtion och matkultur.

– Vi ser fram emot spännande diskussioner och möten mellan konsumenter och producenter om framtidens matsystem. Dessutom hoppas vi kunna skapa starkare, nordiska nätverk och stärka samtalet om bra, ren och rättvis mat, säger projektledare Jannie Vestergaard från Slow Food Norden.

Terra Madre Nordic arrangeras av Slow Food i Norden och Eldrimner i samarbete med partners och volontärer från Norden. Slow Food är en global gräsrotsorganisation som engagerar miljoner av människor i över 160 länder och som jobbar för att säkerställa tillgång till god, ren och rättvis mat för alla.

Under dagarna arrangeras förutom tävlingen en nordisk mathantverksmarknad, workshops, smakverkstäder samt spännande samtal och debatter om framtidens matsystem. 

– Här har vi chans att genomföra en manifestation för mathantverket där vi visar upp hela Nordens mathantverk, och här finns en arena för den viktiga dialogen om hållbar matproduktion, säger projektledare Aleksandra Ahlgren från Eldrimner.

NAFA arrangeras av Eldrimner – nationellt resurscentrum för mathantverk, som årligen sedan 1996 ordnat produkttävlingen SM i Mathantverk. Tävlingen har som syfte att stötta och inspirera mathantverkare i sin produktutveckling samt att öka kännedomen om och efterfrågan på mathantverk. Sista anmälan till tävlingen är 25 juli. Nästa SM i Mathantverk hålls 2023. 

Information om programpunkter och aktiviteter kommer att kommuniceras i takt med att programmet växer fram på slowfoodnordic.com och hänsyn kommer självklart tas till eventuellt gällande pandemirestriktioner. 

För mer information kontakta:
Eldrimner
Aleksandra Ahlgren, aleksandra@eldrimner.com, 010-225 33 57
Sofia Klasson, sofiak@eldrimner.com, 010-225 32 64

Slow Food i Norden
Jannie Vestergaard, terramadrenordic@gmail.com, tel. +45 25 47 09 86 

För senaste nytt kring evenemanget följ gärna Eldrimner i sociala medier samt Terra Madre Nordic på både Facebook och Instagram.

Ladda ner informationen som pdf här

Presentation about the event in english (pdf)

Nordic Artisan Food Awards & Terra Madre Nordic

  •  1–3 september, 2022

  •  Stora Skuggans Värdshus, Norra Djurgården, Stockholm

  •  Vill du anmäla dig till tävlingen? Klicka HÄR.

Dagsupplägg

Torsdag 1 september 
Branschdag. Tävlingsbedömning, aktiviteter, välkomstmiddag.

Fredag 2 september
Nordisk mathantverksmarknad, aktiviteter för konsumenter och mathantverkare,  prisutdelning.

Lördag 3 september
Nordisk mathantverksmarknad, aktiviteter för konsumenter och mathantverkare.

Kontaktperson

Christina Hedin
Aleksandra Ahlgren

010-225 33 57 
aleksandra@eldrimner.com

Samarbetspartner

Arrangemanget sker på Carolas Eko, Stora Skuggans Värdshus på norra Djurgården i Stockholm. 
Carolaseko.se

 
Internetmedia Kommunikationsbyrå AB