Välkommen till Växjö!

SM i Mathantverk anordnas i år i samband med MAT2024

MAT2024 – Mötesplatsen för närproducerad,småskalig och hållbar mat

SM i Mathantverk anordnas i år i samband med MAT 2024. Ta chansen att uppleva, smaka, inspireras av och hylla närproducerad mat i samband med tävlingen.

MAT 2024 inleds med MAT-rundan 14–15 september. Den 20–21 september slår MATmarknaden upp sina portar på Teatertorget i Växjö. För branschfolk blir det även Kunskapsdagar med intressanta föreläsare samtidigt som SM i Mathantverk anordnas i Konserthuset. Specifikt för dig som deltar i SM i Mathantverk är att du erbjuds möjlighet att träffa kollegor kring måltider, få inspiration och du får stå med på MATmarknaden och sälja dina produkter. Läs om var, när, hur här nedan!

19 september

Lunch på VILLA DE LUXE och besök på Ekobacken

I Växjö är de luxe verksamheter förenat med kärlek för matlagning och ljuvliga platser som gjorda för möten mellan människor. En av dessa är Villa de luxe. En gammal komministergård som numera har en prisbelönt vinkällare och stadens mysigaste trädgård, tillika ”biergarten”. Närodlat är en röd tråd och dagen till ära serveras skördelunch med råvaror från Ekobacken, en stadsodling fem minuter på cykel från köket.

Under lunchen får vi träffa Gustav Hector, en av grundarna, som utan att tumma på hållbarhet och mathantverk har gjort de luxe till en föregångare i branschen och en viktig plats för många Växjöbor. Om vädret tillåter guidar han oss vidare till Ekobacken efter lunchen.

Tid: Kl. 12.00, Villa de luxe, Sandgärdsgatan 19.
Anmälan: Till anmälningsformulär

Middag på PM & VÄNNER

Vi är stolta över att hälsa er välkomna till årets officiella middag på PM & Vänner. PM är vida känt och i raden av utmärkelser finns en stjärna i Guide Michelin för deras gastronomi och som enda svenska krog en Grand Award i Wine Spectator. Middagen blir en hyllning till det småskaliga mathantverket och kvällens meny skapas utifrån deras lokala filosofi – Skog, Äng och Sjö. 

Tid: Mingel på PM Bar kl. 18.30. Middagen börjar i festvåningen kl. 19.30. 
Läs mer och anmäl dig HÄR

20-21 september

Lunch inför återkopplingsträffarna

Årets vinnare ska koras vid prisutdelningen på Teatertorget. Därefter finns möjlighet att njuta av gemensam lunch på PM & Vänner innan det är dags för återkopplingsträffarna som sker på konserthuset.

Tid: Lunchen börjar kl. 12.00.
Anmälan till lunch på PM & Vänner HÄR.

Var med på MATmarknaden

Under två dagar fylls MATmarknaden av tusentals besökare och producenter. Här hyllar vi närproducerad, småskalig och hållbar mat. Du som är med och tävlar i SM i Mathantverk, erbjuds kostnadsfritt möjligheten att vara med på MAT-marknaden med dina produkter. Här finns en gemensam plats för tävlande där det framgår att ni deltagit i SM. Du får tillgång till en del (ca 1 m) i ett marknadsstånd och gemensam kyl. Det går bra att ta med egen kyl. 

Tider: 20 september kl. 11.00-18.00 och 21 september kl. 10.00-16.00.
Anmälan och frågor till henrik.cajnerud@vaxjo.se. Ange ditt företagsnamn, produkt/er och om du har egen kyl. 

Hela programmet för MAT 2024 ser du här.

Boende i Växjö

I samarbete med Växjö & Co kan vi erbjuda reducerat pris på boende i Växjö på dessa hotell. Ange koden "SM i Mathantverk" när du bokar! 

Elite Park Hotell (15% på rumspris)
Hotell Esplanad (reducerat pris)
PM & Vänner (reducerade pris)
Quality Hotel Royal Corner (15% på rumspris)

 

 

SM i Mathantverk

  • Datum: 19-20 september
  • Plats: Växjö konserthus
  • Anmälan öppen 1 juni -15 augusti

Kontaktperson

Christina Hedin
Aleksandra Ahlgren

010-225 33 57
aleksandra@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB