Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Guldregn på SM i Mathantverk

Välkommen till årets tävling! SM i Mathantverk avgörs 10–11 november på Stockholmsmässan i Älvsjö. Över 500 produkter ska bedömas av en jury bestående av 76 personer. Totalt blir det 39 tävlingsklasser i år. Fantastiskt! Vi har dessutom tre helt nya spännande klasser: Kryddat smör, Pastej/paté och Gårdsvin.

På fredag 15.30 är det prisutdelning och vi räknar med guldregn! I samband med tävlingen kommer vi även att presentera en vinnarutställning och ett bedömningsseminarium. Missa inte det!

Vi vill slå ett extra slag för vårt intressanta seminarieprogram på SM och mässan Mitt Kök. Seminarierna vänder sig både till mat-hantverkare och allmänheten. Kom och lyssna på inspirerande talare som berättar om sin passion. Johan Ununger, Saltå Kvarn, föreläser om relationsbyggande och marknadsföring via sociala medier. Dessutom berättar vi på Eldrimner om Smaklust 2012 och om certifieringen av mathantverk. Träffa mathantverkare som berättar om företagande och hör specialister dela med sig av sina kunskaper.

Seminarierna ingår i entrébiljetten. Några av våra seminarier genomförs i ett konferensrum som ligger utanför mässområdet och du behöver inte köpa någon entrébiljett för att besöka dem. De är gratis! Här hittar du mer information:


»Seminarieprogram 10–13 nov

»Jurybedömningar, så här går det till på SM

»Mer om Mitt Kök-mässan 2011

SM i Mathantverk

Kraftsamling inför Smaklust 2012

Vi på Eldrimner kraftsamlar oss nu inför Smaklust 2012! Ny plats ny tid, men samma stora unika event där vi tillsammans sätter Sveriges mathantverk på kartan!

Nytt spännande tema för Smaklust 2012 är mathantverksturism, export och internationalisering.

Lägg det här datumet på minnet redan nu, 25–27 maj 2012,
så ses vi på Ladugårdsgärdet i Stockholm i vår!

Förvånad, imponerad och nyfiken. Det är vad du som besökare ska bli när alla Sveriges mathantverkare visar upp sig och sina produkter.

»Här kan du hålla dig uppdaterad om Smaklust

Smaklust 2012 affisch

Nystartarkurs våren 2012

Två osttillverkare i arbete

För första gången erbjuder vi Mathantverk för nystartare (grundutbildning i hantverksmässig livsmedelsförädling) på vårterminen. Kursen är fem veckor lång och ger dig kunskaper för att kunna starta och driva ett företag och förädla gårdens eller bygdens råvaror. Sök nu, kursen börjar vecka 4. Antal platser är begränsat.


»Mer om utbildningen

Viktig certifiering av mathantverk

Bröd gjort på ett hantverksmässigt sätt.

Med hjälp av en certifiering vill vi lyfta fram och visa mathantverkets unika egenskaper i form och smak och kvalitet. Vi vill även göra det enklare att hitta mathantverk i butikerna. Du som är mathantverkare kan till exempel ansöka om certifiering i samband med SM i Mathantverk där du också kan vara med i vårt seminarium om certifiering.


»Mer om certifieringen
Det här är Eldrimners första nyhetsbrev. Vi planerar att skicka nyheter en gång
i månaden. Vill du inte längre få information från oss klickar du bara på länken
om avprenumeration.

Tipsa oss gärna vad du vill läsa om i nyhetsbrevet. Mejla mig:
catharina@eldrimner.com

Redaktör

Catharina Andersson


Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här