Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube
Eldrimners nyhetsbrev februari 2012

Upplevelsemässan Smaklust 2012 ställs in

Vi måste tyvärr meddela att Smaklust 2012 är inställt. Ett mycket omfattande arbete har genomförts i regionerna, intresset från mathantverkarna har varit stort, men det har på de allra flesta ställen fallit på finansieringen. Vi har inte lyckats få med tillräckligt många regioner och bedömer därför att vi är tvingade att ställa in. Smaklusts grundidé bygger på att mathantverkare från hela Sverige deltar.

– Vi kan bara konstatera att tiden inte är mogen för att mathantverket med egen kraft och utan finansiering utifrån ska kunna bära ett så stort evenemang som Smaklust, säger Bodil Cornell, verksamhetsledare på Eldrimner.

Mathantverket är en unik del av den svenska livsmedelstillverkningen – en spjutspets i satsningen "Sverige – det nya matlandet". Smaklust skulle ha manifesterat det.

Vi kommer igen med en ny mässa ett annat år och på ett annat sätt.

Läs gärna Bodil Cornells text om beslutet att ställa in.

»Vi har ställt in Smaklust 2012 (pdf)

»www.smaklust.se
Smaklust inställt

Upplevelsemässan Smaklust 2012 måste tyvärr ställas in.

12 mars - nytt datum för exportseminarium

Vårt seminarium om export i samarbete med Exportrådet blir måndag 12 mars. Kom och skapa dig en bild av hur marknaden ser ut i olika länder i Europa och i Japan. Lyssna till mathantverkare, inköpare, grossister och andra kunniga inom export av hantverksmässigt tillverkade livsmedel från Sverige. Handelsminister Ewa Björling berättar om sin vision om Sverige som exporterande matland.

Program och plats meddelas inom kort.
»Export av mathantverk

Peter Mosten exporterar Sav.

Helgkurs i Göteborg

Nybörjarkurs i hantverksbageri på Cum Pane Ekologisk bakverkstad i Göteborg

Lär dig hantverket att baka ekologiskt bröd utan tillsatser hos Robin och Christiane på Cum Pane Ekologisk Bakverkstad i Göteborg. 14-15 april 2012. Kursen vänder sig till dig som har liten eller ingen tidigare erfarenhet av bakning. Först till kvarn!

»Läs mer och anmäl dig

Gå en glasskurs i Värmland

Vaniljglass

Lär dig mer om smaker, glasstårtor, sockerfria alternativ, sorbet och prissättning på en fördjupningskurs i Molkom, Värmland, 21-22 februari. Kursledade är Thorkil Boisen från Bornholm. Det finns några få lediga platser kvar!

»Läs mer och anmäl dig
Vill du inte längre få information från oss klickar du bara på länken
om avprenumeration.

Tipsa oss gärna vad du vill läsa om i nyhetsbrevet. Mejla mig:
catharina@eldrimner.com

Redaktör

Catharina Andersson


Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här