Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube
Eldrimners nyhetsbrev mars 2013

Dags att söka höstens utbildning

Mathantverk för nystartare är Eldrimners fem veckor långa grundutbildning för dig som vill starta företag och börja förädla gårdens eller bygdens råvaror. För dig som hantverksmässigt vill producera och sälja mejeriprodukter, charkuterier, bröd, fiskprodukter, saft, sylt, grönsaksinläggningar med mera.

Erfarna företagare och experter från Sverige, Tyskland och Frankrike undervisar i livsmedelskemi, mikrobiologi, livsmedelslagstiftning, HACCP, ekonomi, marknadsföring, försäljning, byggnader och finansiering och ger dig hjälp i ditt planeringsarbete inför att starta eget företag.

Höstens utbildning på Eldrimner i Ås, Jämtland, startar 30 september. Ny kontaktperson för utbildningen är Tina Olsson, Eldrimner.

Sista anmälningsdag, 14 juni. Läs mer och ansök

»Mathantverk för nystartare

Bli mathantverkare, gå vår utbildning.
Välkommen till Eldrimners grundutbildning för dig som vill bli mathantverkare.

Inställd mässa

Arrangörerna för Upplev Sverige har beslutat att inte genomföra mässan den 26-28 april. Mer information om den inställda mässan:
»Upplev Sverige

Förnya din tidningsprenumeration

Eldrimners tidning Mathantverk har idag cirka 5 500 prenumeranter och antalet ökar. Tidningen är gratis, vilket medför att vi inte alltid får besked om adressändringar eller andra förändringar från våra läsare. Efter att ha gått igenom vårt register har vi sett att det finns en del inaktuella uppgifter. Vi behöver därför "städa" registret.

I samband med att du får nästa tidning kan du bekräfta din prenumeration genom att använda den nya sifferkod som finns på tidningens baksida, vid din adress. Koden knappar du sedan in på vår hemsida. Du måste förnya senast 20 april. Mer information om hur du gör finns i vårens nummer av tidningen Mathantverk som kommer nästa vecka.

Är du mathantverkare och finns med i vår mobilapplikation Mathantverk behöver du inte bekräfta din prenumeration. Du får tidningen precis som vanligt.


Vårens nummer av tidningen Mathantverk. På baksidan finns en kod som du ska använda för att förnya din prenumeration.

Nybörjarkurs, ystning

Måndag–tisdag, 6–7 maj

Förverkliga dina ystningsdrömmar. För dig som inte har någon tidigare ystningserfarenhet och som vill veta mer om hantverksmässig ystning. På kursen gör vi yoghurt, pressad ost och blåmögelost på komjölk.
Plats:Oviken Ost, Oviken, Jämtland.

»Läs mer och boka
ystningskurs

Fördjupningskurs, ta produkten ett steg längre

Tisdag–onsdag, 14–15 maj

Produktutveckling inom bär- och fruktförädling. Lena Flaaten och Leena Jansson, två juryordföranden från SM i Mathantverk, lär dig hur du gör för att undvika fallgropar och för att få till det där lilla extra.
Plats: Eldrimner, Ås, Jämtland.

»Läs mer och boka
Mathantverk dryck

Grundkurs, hantverksbageri

Måndag–fredag, 20-24 maj

Konstantin Messmer lär ut olika hävningsmetoder och uppslagnings-tekniker. Bakning med rågsurdeg, vetesurdeg samt olika alternativ för framställning av kuvertbröd och kaffebröd. Grädda i vedeldad stenugn.
Plats: Bäckhästen, Unnaryd, Halland.

»Läs mer och boka

Nybörjarkurs, choklad & kola med bär och frukt

Måndag–tisdag, 20–21 maj

Kurs för dig som vill lära dig tillverka tryfflar och fondantpraliner med bär och frukt och göra praliner med karamellfyllning. Vi tempererar choklad, gjuter egna skal, rullar tryfflar och tillverkar fruktkola hos Amina Olsson.
Plats: Minas Chokladstudio, Rinkaby, Skåne.

»Läs mer och boka
Pralin

Vill du inte längre att vi skickar nyhetsbrevet till dig klickar du bara på länken
om avprenumeration.

Redaktör

Catharina Andersson, catharina@eldrimner.com


Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här