Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube
Eldrimners nyhetsbrev augusti 2013

På gång – Særimner 2013

Særimner, Eldrimners idé- och kunskapsforum om mathantverk är årets viktigaste arrangemang för dig som är mathantverkare eller för dig som vill veta mer om mathantverket.

Förberedelserna är i full gång. I år är Særimners tema nordiskt mathantverk och deltagare bjuds in från Norge, Finland, Danmark och Island. Det gör Særimner till en viktig mötesplats och kunskapskälla för Nordens alla mathantverkare och politiker inom jordbruk och landsbygd.

Ett fullspäckat och intressant program är vad som väntar dig som kommer till Særimner 2013. Mathantverksseminarier blandas med debatter och föreläsningar. Håll koll på allt som händer på Særimner på
www.eldrimner.com och följ oss på Facebook.

Här kan du göra din anmälan till
Særimner 2013.

Særimner 2013 arrangeras i Östersund på Storsjöteatern
och Hotell Clarions konferensanläggning 8–10 oktober.

Eldrimner arrangerar Særimner i samarbete med
Ny Nordisk Mat.

Välkommen!Anmäl dig till Öppna SM i Mathantverk 2013

Var med och tävla med dina produkter på Öppna SM i Mathantverk och få dem bedömda av vår jury. Kom ihåg att anmäla dig till tävlingen innan den 26 augusti genom att fylla i vårt elektroniska formulär Anmälan till SM i Mathantverk. Om du inte kan anmäla dig via formuläret, kontakta tävlingsledningen på telefon 010-225 32 32.

SM i Mathantverk 2013 – i år ett öppet mästerskap för Nordens mathantverkare, går av stapeln under Særimner den 8–10 oktober på Storsjöteatern i Östersund. Med det nordiska temat och i sam-arbete med Ny Nordisk Mat hoppas vi få äran att ta emot många nordiska mathantverkare till tävlingen.

Nya klasser är Innovativt mathantverk, Sötebröd, Nektar, Mjölksyrade grönsaker och Senap. Allt om tävlingsregler, tävlingsklasser, anmälan, jury och övrig information finns på
www.eldrimner.com.SM i Mathantverk, gör mathantverket känt och stimulerar dess utveckling.

Hög tid att boka monterplats till Mitt Kök

På Mitt Kök-mässan i Stockholm, 7–10 november, har du som mathantverkare möjlighet att ställa ut och sälja dina produkter.

För information om monterpaket och bokning kontakta Malin Fredriksson.
malin.fredriksson@stockholmsmassan.se
Direkt 08-749 44 75
Mobil 070-789 44 75

»Mitt Kök-mässan
Nybörjarkurs, sylt & marmelad med eget pektin

Måndag–tisdag, 23–24 september

Tillverkning enligt fransk tradition i koppargryta över gaslåga, utan tillsatser. På kursen kokas sylt och marmelad av svenska råvaror och du får lära dig tillverka eget pektin av frukt och bär.
Plats: Hargodlarna, Kisa, Östergötland.

»Läs mer och boka
Pralin

Grundkurs, hantverksbageri

Måndag–fredag, 4–8 november

Manfred Enoksson lär ut olika hävningsmetoder och uppslagnings-tekniker. Det blir bakning med rågsurdeg, vetesurdeg samt olika alternativ för framställning av kuvertbröd samt kaffebröd.
Plats: Eldrimner, Ås, Jämtland.

»Läs mer och boka

»Eldrimners kursprogram
Baka surdegsbröd

Vill du inte längre att vi skickar nyhetsbrevet till dig klickar du bara på länken
om avprenumeration.

Redaktör

Catharina Andersson, catharina@eldrimner.com


Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här