Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube
Eldrimners nyhetsbrev maj 2014

Välkommen till Öppna SM i Mathantverk 2014

Varmt välkommen till Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk och till Växjö 4–6 september 2014! SM arrangeras nämligen för första gången i samband med MAT2014.

 

Årets tävling blir ett öppet mästerskap med nordiskt deltagande och vi vill återigen hälsa våra nordiska grannar välkomna att tävla i SM i Mathantverk!


Tävlingen kommer att hållas på PM & Vänners nya hotell mitt i Växjö. Hotellet öppnade i maj i år och är Skandinaviens första renodlade gastrohotell. Där sker jurybedömningarna på fredagen 5 september kl. 11.00–19.00. Prisutdelning och bedömningsseminariet är på lördag 6 september med start kl. 13.00 på konserthuset i Växjö.

 

PM & Vänner Hotel har satt ihop två trevliga paketerbjudande för tillresta SM-deltagare. Läs mer om det Tips på boende.

 

Allt om Öppna SM i Mathantverk 2014 hittar du här SM i Mathantverk 2014. Läs om hur du anmäler dig, lämnar in produkter, kolla in årets tävlingsklasser, bedömningskriterier, boka monterplats till marknaden och så vidare. Viktigt datum att komma ihåg är 8 augusti som är sista anmälningsdag.

 

Hjärtligt välkommen till tävlingen!

 

 

 

 

SM i Mathantverk 2014, broschyren

Dags att söka vår grundutbildning
i hantverksmässig livsmedelsförädling

Vi har under många år utvecklat en grundutbildning inom mathantverk. Den är 5 veckor lång och specialdesignad för dig som vill bli mathantverkare och producera och sälja mejeriprodukter, charkuterier, bröd, fiskprodukter, marmelad, grönsaksinläggningar med mera. Målet är att du ska kunna starta och driva ett eget företag efter kursen.

Höstens utbildning startar 22 september och avslutas den 21 november.

Utbildningen består av tre veckor med föreläsningar och rapportskrivande, två veckor inom det valda mathantverksområdet och två praktikdagar.
Bagare - framtidsyrke

Stort intresse för Yh-utbildningen

Vi har mottagit över hundra ansökningar till vår nya Yh-utbildning inom mathantverk, varav 20 kommer att få chansen att gå utbildningen. Urvalprocessen är i full gång. Det är en bra spridning på de sökande både geografiskt och mellan branscherna. Tack för alla ansökningar som kommit in! Antagningsbesked kommer i slutet av juni.

»Yh-utbildning

 

 

 

 

 

 

Eldrimner tipsar:

Fördjupningskurs,
Lufttorkade charkprodukter

Måndag–fredag, 23–27 juni

Charkmästaren Jürgen Körber lär dig tillverka säkra och goda produkter med större svårighetsgrad, till exempel grövre kaliber eller torkning av kött på ben. Plats: Eldrimners charkuteri, Ås, Jämtland
»Läs mer och boka

Franskt ostlager

Vill du inte längre att vi skickar nyhetsbrevet till dig klickar du bara på länken
om avprenumeration.

Redaktör

Catharina Andersson, catharina@eldrimner.com


Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här