Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube
Eldrimners nyhetsbrev juli 2014

Nedräkningen har börjat!
Snart dags för Öppna SM i Mathantverk

Nu laddar vi för årets upplaga av SM i Mathantverk. Vi ser fram emot att få visa upp era produkter i tävlingen och att få hylla mathantverket. Vi ser också väldigt mycket fram emot det nordiska utbytet och att utöka samarbetet länderna emellan.

 

Kom ihåg, sista anmälningsdag är 8 augusti. Anmälan görs via eldrimner.com. Tävlingen avgörs 4–6 september.

 

Anmälan kostar 200 kr (exkl. moms) per tävlingsbidrag. Vi tar inte emot några oanmälda produkter på plats.

 

Öppna SM i Mathantverk består av 44 olika tävlingsklasser. I år har vi satt ett tak på max 30 tävlande bidrag i varje klass. Skulle antalet anmälda produkter överstiga 30 tas de in utifrån anmälningsordning. Datum för anmälan avgör turordning!

 

Vi hälsar alla mathantverkare välkomna med sina bidrag till Sveriges största produkttävling för mathantverk och till mässan MAT2014 i Växjö.

 

 

 

 

 

SM i Mathantverk 2014, produkttävling för mathantverk

Årets höjdpunkt för många mathantverkare. Prisutdelningen och bedömningsseminariet på SM i Mathantverk.

Träffa oss på Mittia Gårdsbruk

Välkommen till Eldrimners rådgivning och seminarier på Mittia Gårdsbruk i Ljusdal 15–16 augusti. Vi finns i monter A:19A.

 

Seminarium: Egen förädling ger mer
Om slakt och tillverkning av charkuterier, hantverksmässigt bröd, mjöl från egen kvarn, förädling av bär och grönsaker och ystning i gårdsmejeri. Lyssna på mathantverkare som berättar om hur det är att starta företag och hur råvarorna kan förädlas för ett högre försäljningsvärde. Frågestund och provsmakning av produkter.

 

Vi på Eldrimner berättar om vår verksamhet, kurser och utbildningar.

 

 

 

 

Mittia Gårdsbruk i Ljusdal

Mittia. Mässan för lantbruksrelaterade verksamheter i Mellansverige.

Testa Hunger till vårt specialpris,
3 nr för 99 kr!

Det nya succémagasinet Hunger står för den goda maten. Här har råvarorna ett ursprung, rätterna en historia och människorna en matkultur. Hunger granskar både livsmedelsindustri och krogbransch, och vill samtidigt inspirera dig till att bli en vassare och påhittigare hemmakock. Hungers mat är gärna ekologisk, närproducerad och i säsong.
 

Chefredaktör är Mats-Eric Nilsson som med Den hemlige kocken och Saltad nota öppnat ögonen på hundratusentals svenska konsumenter.
 

Just nu kan du genom Eldrimner testa Hunger i ett halvår för mindre än halva butikspriset. Testa Hunger

 

Erbjudandet gäller till och med  6 augusti 2014.

 

 

 

 

 

Eldrimner tipsar:

Omslag Hunger

Eldrimners kurser i höst

september-november

Vi erbjuder en mängd olika kurser inom alla branscher och för alla nivåer. Allt från nybörjare till proffs. Gå kurs på Eldrimner i Jämtland eller hos någon mathantverkare runt om i landet, till exempel på Öland, i Göteborg, Örsundsbro, Skebo eller i Kisa.

»Läs mer, många kurser att välja bland

 

 

 

Bodil Cornell hälsar välkommen!

Grundutbildning, Mathantverk för nystartare

22 september- 21 november
5-veckors grundutbildning i hantverksmässig livsmedelsförädling. Specialdesignad för dig som vill börja förädla gårdens eller bygdens råvaror och starta eget. Sök nu. Få platser kvar!

Plats: Eldrimner, Ås, Jämtland

»Läs mer och boka

 

 

Prova-på-dagar, Eldrimner

11-12 oktober

Eldrimner bjuder in till unika Prova-på-dagar i höst, för dig som vill testa att baka surdegsbröd, ysta ost, göra korv, pressa juice, koka marmelad, röka fisk med mera.
Plats: Eldrimner, Ås, Jämtland

»Läs mer och boka


Prova-på-dagar Eldrimner

Vill du inte längre att vi skickar nyhetsbrevet till dig klickar du bara på länken
om avprenumeration.

Redaktör

Catharina Andersson, catharina@eldrimner.com


Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här