Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Låt dig inspireras på Særimner

Möten, debatter, seminarier, jubileumsgala och SM i Mathantverk! Programmet är späckat.

Kom till Særimner 6–8 oktober i Östersund på Frösö Park Hotel. Særimner lockar hundratals besökare och är platsen där mathantverkare träffas och skapar kontakter. Även experter, politiskt sakkunniga och trendanalytiker deltar och du har stora möjligheter att möta nya namn. Særimner är ett utmärkt forum för diskussion kring branschspecifika frågor.

Særimners program innehåller ett stort utbud av debatter och seminarier med heta och aktuella frågor. Årets tema Ett rikt mathantverk. Socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart binder samman alla aktiviteter och vi lyfter mathantverkaren som en given aktör i dagens hållbarhetsfrågor.  

Intresset för att jobba med mathantverk växer och har kanske aldrig varit så trendigt som nu. Så hur gör vi för att förstärka den positionen. Och hur kan vi dra nytta av konsumenternas ökande medvetenhet? Går det att kombinera kvalitet med lönsamhet och försörja sig på det man brinner för och tror på?

Boka även in dig till vår jubileumsgala för att fira Eldrimner, Særimner och mathantverket!

Anmäl dig till Særimner 2015

Läs hela Særimnerprogrammet med schema över alla seminarier och besöksinformation om pris, boende och mat.


Tävla med dina produkter
på SM i Mathantverk

Anmälningstiden går snart ut för SM i Mathantverk 2015. Var med i årets stora tävling för mathantverkare!

SM i Mathantverk anordnas för 19:e året i rad och är öppen för mathantverk från hela Norden. Tävlingen arrangeras i samband med Eldrimners idé- och kunskapsmässa Særimner. För dig som tävlar innebär det att under tiden som dina produkter bedöms av juryn kan du stilla tävlingsnerverna med inspirerande och kunskapsspäckade seminarier, aktiviteter och nätverkande med kollegor från hela Norden.

Så om du inte redan har anmält dig så är det dags att göra det nu!

Sista anmälningsdag 25 augusti.

Anmäl dig till tävlingen!

Välkommen till Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk 2015.


Plugga i höst?

Just nu finns det lediga platser på många av våra kurser och på grundutbildningen Mathantverk för nystartare. Hos oss finns kurser för både nybörjare och proffs.

Vi erbjuder kurser på Eldrimner i Jämtland och på flera orter runt om i landet som till exempel i Skåne, Norrbotten, Västerbotten, Halland och Västra Götaland.

Aktuella kurser och utbildningar

Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här