Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Nu är det dags
att anmäla sig till Særimner

Välkommen att besöka Særimner 2015. Mässan och mötesplatsen för mathantverkare. Sista anmälningsdag är tisdag 25 augusti. Efteranmälningar kostar 500 kronor extra.

Fyll i anmälningsformuläret och säkra din plats på Særimner som arrangeras i Östersund på Frösö Park Hotel 6–8 oktober. Programinnehåll och  besöksinformation finns i Særimnerprogrammet.

Særimner, Eldrimners idé- och kunskapsforum om mathantverk är årets viktigaste arrangemang för dig som är mathantverkare och för dig som vill veta mer om mathantverk.

Har du frågor om Særimner kontakta gärna:

Christina Hedin, christina@eldrimner.com, 010-225 32 64
Anna Berglund, anna@eldrimner.com, 010-225 33 07
Sara Lundkvist, sara@eldrimner.com, 010-225 35 06


Tävlingssugen?

Var med i årets stora tävling! Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk 2015, 6–8 oktober. Kom ihåg att anmälningstiden för SM i Mathantverk går ut 25 augusti.

Vi hälsar alla mathantverkare välkomna med sina bidrag till Sveriges största produkttävling för mathantverk. Tävlingen är öppen för deltagare från hela Norden och arrangeras i år samband med Eldrimners idé- och kunskapsmässa Særimner.

Anmälan till tävlingen görs på eldrimner.com. Senast 25 augusti vill vi ha in din anmälan. Vi har ingen möjlighet att ta emot efteranmälningar.

Kontakta gärna tävlingsledningen om du har frågor om SM i Mathantverk. Vi hjälper till att klara ut eventuella frågetecken: Liza Vikström, 070-343 01 03, liza@eldrimner.com eller Catrin Heikefelt som hjälper dig via mejlsvar, catrin@eldrimner.com.

Praktisk information som kan vara bra att känna till: Inlämning av tävlingsbidrag, 5 oktober kl.15.00–20.00, vid varuintaget på Frösö Park Hotel. Om du inte har möjlighet att komma till Östersund kan produkterna skickas. Adress kommer i bekräftelsebrevet som skickas ut med e-post senast två veckor innan tävlingen.

SM-sidorna på eldrimner.com finns mer information om tävlingsregler, tävlingsklasser, bedömningskriterier och jurygrupper.

Viktiga hålltider! Jurybedömningar av produkterna sker 6 oktober kl. 11.00–19.00. Prisutdelning, 7 oktober, på Eldrimners jubileumsgala med start kl.19.00. Seminariet "Så bedömdes produkterna", branschvis återkoppling från juryn, 8 oktober kl. 8.30–10.00.

Varmt välkommen till Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk 2015. Vi på Eldrimner är laddade och ser fram emot att få visa upp era produkter i tävlingen och att få hylla mathantverket tillsammans med er!


Lär dig mer om mathantverk

Eldrimner är Sveriges nationella resurscentrum för mathantverk. Vi utbildar mathantverkare, både nybörjare och proffs.

Du kan gå våra kurser på flera orter runt om i landet. Vi arrangerar även studieresor i Sverige, Norden och i övriga Europa. Vi kan bland annat tipsa om nya kurser och en studieresa för dig som arbetar med fiskförädling eller är i startgroparna för att starta eget inom fiskförädlingsbranschen.

Aktuella kurser och studiresor

Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här