Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Välkommen till Særimner!

Snart är den äntligen här: årets höjdpunkt för mathantverkare! Vi slår upp portarna för Særimner tisdag 6 oktober. I Östersund på Quality Hotel & Resort Frösö Park.

Förbered dig på en rejäl mathantverksfest och stort jubileum, 6–8 oktober. Det är hela 20 år sedan Særimner arrangerades för första gången och Eldrimner firar dessutom 10 år som nationellt resurscentrum för mathantverk. Till invigningen, som inleds av ett jubileumstal av Bodil Cornell, verksamhetschef på Edrimner, kommer Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Karl Ludwig Schweisfurth, grundaren av Herrmannsdorfer Landwerkstätten i Tyskland och Jöran Hägglund landshövding i Jämtlands län. Vi kan stolt presentera ett program med omkring 50 programpunkter, seminarier, debatter, diskussoner, Öppna SM i Mathantverk , jubileumsgala och missa inte Grande Finale för Eldrimners mathantverksdagar som på Særimner blir en historisk smakverkstad och utställning med bidrag från hela landet (exempel på recept, Ugnstrull från Gotland).

Har du inte redan anmält dig är det dags att göra det nu. Anmälan.
Reducerat pris fram till och med den 25 september. Priset för Særimner alla tre dagar är 2 000 kronor + moms.

Bo till fördelaktigt pris i anslutning till Særimner på nybyggda Quality Hotel & Resort Frösö Park. Är du intresserad av att boka boende kontakta Sara på Eldrimner, 010-225 35 06, sara@eldrimner.com.

Særimnerprogrammet Særimner 2015.


Öppna SM i Mathantverk 2015

För 19:e året arrangerar Eldrimner SM i Mathantverk. Tävlingen är öppen för mathantverk från hela Norden och avgörs i Östersund på Quality Hotel Frösö Park i samband med Særimner.

Till årets tävling är 150 företag och 440 tävlande bidrag anmälda. Representerade länder är: Sverige, Norge, Finland, Åland och Danmark. Tävlingsbidragen är indelade i 38 klasser och 5 branscher. Listan över tävlande bidrag tillkännages 22 september på eldrimner.com.

Jurybedömningarna av produkterna sker 6 oktober kl. 11.00–19.00, inför öppen ridå och kan beskådas från hotellets restaurang.

Varmt välkommen till tävlingen!


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här