Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Prova på mathantverk

Välkommen till oss på Eldrimner,16–17 mars. Vi bjuder in till två inspirerande prova på-dagar för alla nyfikna och mathantverksintresserade som kanske drömmer om att bli mathantverkare eller som bara vill testa hur det går till att göra färskkorv, yoghurt, gårdsostar, mjölksyra grönsaker, pressa bär, baka knäckebröd eller filéa fisk! 

Varje dag kan du välja ett prova på-pass på morgonen och ett på eftermiddagen. Du väljer själv och kan kombinera olika branscher. Vi har som vanligt ett brett program och mycket att välja bland för att det ska passa så många som möjligt.

På prova på-dagarna får du också tillfälle att träffa etablerade mathantverkare och höra dem berätta om sitt yrke.

Läs mer om prova på-dagarna, pris och anmälan: Prova på mathantverk     

Vi hälsar dig varmt välkommen! 


Ledigt jobb

Eldrimner söker dig med ett genuint intresse för mathantverk och hantverksbageri för ett stimulerande och omväxlande arbete som branschansvarig inom bageriområdet. Du ska tillsammans med Magnus Lanner bland annat anordna kurser och undervisa på grundläggande nivå inom bageri vid till exempel nybörjarkurser och på Yh-utbildningen inom mathantverk.

Låter jobbet intressant, läs mer och sök tjänsten direkt via Branschansvarig för bageri 


Nya kurser 
och studieresor på Eldrimner

Ta gärna en titt på vår utbildningssida. Vi hoppas att du ska hitta något som passar dig.

Det händer mycket inom alla våra branscher våren 2016. Massor med kurser inom fiskförädling, bär-, frukt- och grönsaksförädling, charkuteri, mejeri och bageri

Vi har över 30 aktiviteter på gång, allt från nybörjarkurser till specialkurser och för dig som vill lära dig mer om marknadsföring kan vi tipsa om vårt seminarium/webbinarium om marknadsföring på sociala medier

Vi kan också berätta att formuläret för ansökan till vår ettåriga Yh-utbildning i mathantverk kommer att finnas på torsta.se i slutet av januari. Vi räknar med utbildningsstart på Eldrimner 22 augusti. 

Nu när jul och nyår närmar sig vill vi också passa på att tacka alla för året som gått och vi ser fram emot ett nytt häftigt mathantverksår!

Aktuella kurser och studieresor:


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här