Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Dags att söka höstens utbildning

Mathantverk för nystartare är en fem veckor lång grundutbildning på Eldrimner för dig som vill starta företag och arbeta med mathantverk. Ny utbildningsomgång startar 12 september 2016!

Eldrimner har under många år utvecklat en grundutbildning inom mathantverk. Den hjälper dig i ditt planeringsarbete för en företagsstart och i den kommande verksamheten. Du väljer själv fördjupning inom någon av följande inriktningar: Bär-, frukt- och grönsaksförädling, Bageri, Mejeri, Charkuteri, Fiskförädling.

Mathantverk för nystartare innehåller både teori och praktik och ger dig grundläggande kunskaper inom hantverksmässig livsmedelsförädling.

Den 12 september drar höstens utbildning igång och vi avslutar den 18 november. Läs mer om upplägg, innehåll  och ansökan Mathantverk för nystartare


Mathantverk
och upphandlingar, hur gör man?

Upphandlingsprocessen upplevs idag ofta som ett hinder för att mathantverksprodukter ska få plats på tallriken i de offentliga köken. Går det att underlätta upphandlingen så att mathantverkare kan lägga ett anbud till bara ett visst skolkök eller ett enskilt kök på ett äldreboende? Finns det andra sätt att arbeta med den offentliga sektorn? På mathantverksdagarna som arrangeras runt om i landet diskuterar vi mötet mellan mathantverk och den offentliga gastronomin.

Ta chansen och träffa bland andra Johan Andersson, tidigare kostchef och krögare som följer med oss på alla mathantverksdagarna och delar med sig av konkreta tips på hur det går att underlätta upphandlingen och möjliggöra för små producenter att lämna anbud. Vi erbjuder ett program med många intressanta gäster.

Snart besöker vi Västerbotten, Värmland och Örebro. Välkommen!

Här finns schemat för alla mathantverksdagarna och information om hur du anmäler dig


Eldrimner rekryterar

Vi behöver förstärka bageriområdet med ytterligare en medarbetare och söker dig med ett genuint intresse för mathantverk.

Eldrimner kan erbjuda ett stimulerande och omväxlande arbete inom bageriområdet. Du ska tillsammans med den andre branschansvarige på Eldrimner anordna kurser, seminarier och studieresor. Du kommer även att undervisa på grundläggande nivå inom hantverksbageri vid till exempel nybörjarkurser och prova på-aktiviteter.

Det är viktigt att du trivs både med att undervisa och att ordna praktiska arrangemang. Du kommer att arbeta med att följa och aktivt driva utvecklingen för hantverksbageri, både genom Eldrimers egna arrangemang och genom att delta eller medverka i andra aktiviteter som gynnar hantverksbageriet. Läs mer om den lediga tjänsten Branschansvarig för bageri


Aktuella kurser

Du har fortfarande chansen att gå en kurs i vår. Just nu har vi till exempel lediga platser på våra fiskförädlingskurser och kurser inom ystning. Hitta din favorit. Vänta inte för länge med att söka!

En nyhet är att vi erbjuder två helt nya seminarier inom entreprenörsutveckling: Sälja direkt till restaurang och Bokslutets värde för ekonomistyrning. Koppla upp dig hemma och följ dem som webbinarium via länk.  
 


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här