Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Smaka på Stockholm 2–6 juni

Eldrimner deltar i Smaka på Stockholm i Kungsträdgården och visar upp certifierat mathantverk.

Precis som förra gången delar vi monter med Sébastien Boudet och med bagare, konditorer och mjölnare från hela landet. Vi är superpeppade och vill passa på att visa vad mathantverk verkligen är och lyfta alla dess styrkor. Kom och träffa oss där.

Smaka på Stockholm har Eldrimner mathantverkare på plats som till exempel gör färskkorv, röker fisk, kokar mese och kokar sylt En massa smakupplevelser helt enkelt! I montern kommer det bland annat att serveras en meny där certifierade mathantverksprodukter ingår.

Smaka på Stockholm är ett måltidsevenemang med ett stort utbud av mat, dryck och underhållning. Uppemot en halv miljon människor besöker varje år Smaka på Stockholm.

Snart kommer det att finnas mer information om vår medverkan på Smaka på Stockholm på vår webbplats eldrimner.com.


Ny fiskförädlingskurs

Lär dig konsten att grava strömming och göra inläggningar på Eldrimners nybörjarkurs i Obbola.

Fisk som fiskats i Norra kvarken utanför Obbola utgör huvudråvaran på kursen i Västerbotten där kursledaren Stina Sjöström från Bredvikens Fisk, Gamla Salteriet i Obbola, lär ut grunderna för hantering och förädling av strömming.

I mån av tid och tillgång till råvara kommer Stina även gå igenom grunderna för förädling av abborre och sik då det även är säsong för dem.

Kursen vänder sig till dig som jobbar med fiskförädling eller har planer på att  börja förädla fisk.

Läs mer och anmäl dig


Aktuella kurser

Vi utbildar mathantverkare, både nybörjare och proffs. Håll koll på vårt utbud av kurser och studieresor som uppdateras löpande.


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här