Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Tävla med ditt mathantverk 
på Öppna SM i Mathantverk 2016

I år fyller SM i Mathantverk 20 år! Det vill vi fira tillsammans med er, alla ni mathantverkare som driver branschens utveckling framåt och gör mathantverket till vad det är idag.

SM i Mathantverk arrangeras i Umeå 7-8 oktober och redan nu kan du anmäla dig till årets stora mathantverkstävling. Vi har precis öppnat anmälan till SM i Mathantverk 2016. Välkommen till tävlingen!

Vi ser fram emot en ny produkttävling med massor av unika ostar, marmelader, charkuterier, surdegsbröd, drycker, förädlad fisk och innovationer från hela Norden. Det är ett stort tävlingsarrangemang. Öppna SM i Mathantverk omfattar fem branscher och 44 olika tävlingsklasser.

För dig som mathantverkare kommer tävlingsdagarna förutom själva tävlingen även att bjuda på flera seminarier. Till Umeå kommer: Agnes Wold, läkare och professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs Universitet, Michel Lepage, gårdsystningsrådgivare och Kristina Åkermo från Oviken Ost, Mats-Eric Nilsson, författare och chefredaktör Magasinet  Hunger, du kan också lyssna till varumärkesexperter från PRV, mathantverkare Tin Gumuns från Karl Tövåsens Gårdsmejeri och Fäbod och Robert Schweiz, från Annas Hembageri, Mariefred.

Samtidigt som SM i Mathantverk pågår Smaka på Väven, en stor mat och dryckesmarknad. Eventet arrangeras fyra gånger per år och brukar vara väldigt uppskattat. Mathantverkare betalar 3 000 kr inklusive moms/stånd för att vara med. Först till kvarn! Det finns 6 platser för mathantverkare som deltar i SM i Mathantverk. Betalning sköts på egen hand. Kontakta cecilia.sandstrom@blahuset.nu för bokning och frågor om marknaden.

eldrimner.com finns mer information om tävlingen och en broschyr är på väg att skickas ut. Vi kan också passa på att berätta att just nu finns det förmånliga priser på flygresor till Umeå. Värt att kolla upp i tid!

Vi hälsar er varmt välkommen till SM i Mathantverk och till Umeå.


Smaka på Stockholm

Den 2–6 juni är Eldrimner med på Smaka på Stockholm i Kungsträdgården med Eldrimner Certifierat Mathantverk.

Tillsammans med Sébastien Boudet och de runt 50 bagare, mjölnare och konditorer från hela landet som Sébastien har med sig kommer vi att finnas på Smaka på Stockholm tillsammans med mathantverkare från olika branscher, alla med certifierade produkter.

En riktig folkfest väntar och Eldrimner ser det som ett värdefullt tillfälle att visa upp certifieringen, mathantverk och låta många smaka och lära sig om riktig mat!

Mathantverk - Eldrimner är en certifiering som Eldrimner har tagit fram tillsammans med mathantverkarna i Sverige. Certifieringen är ett sätt att visa konsumenterna vårt fantastiska mathantverk som finns i landet.

I Sverige har det länge varit fokus på billig mat, industriella produkter, där pris har varit viktigare än smak och det unika. Med Eldrimner Certifierat Mathantverk vill Eldrimner lyfta fram och tydliggöra vilka produkter som är gjorda på ett hantverksmässigt sätt.

Kom till vår monter vid Molins fontän i Kungsträdgården! Välkommen till Hela Sveriges Mathantverkare 


Aktuella kurser

Vi har lång erfarenhet av att utbilda mathantverkare, både nybörjare och proffs. Höstens kurser börjar bli klara och vi uppdaterar våra utbildningssidor löpande. Ta gärna en titt. Vi har många nyheter och som vanligt ett brett utbud.


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här