Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

20-årsjubileum - det ska vi fira

I 20 år har Eldrimner tillsammans med mathantverkare arrangerat och utvecklat SM i Mathantverk till att bli så mycket mer än bara en tävling.

Förutom själva produkttävlingen innehåller årets tävlingsdagar i Umeå 7–8 oktober ett gemensamt jubileumsmingel, en matmarknad och flera intressanta seminarier och diskussioner. Bland andra kommer Agnes Wold, Mats-Eric Nilsson, Tin Gumuns och Robert Schweiz som alla är framstående inom sina områden.

SM i Mathantverk är även i år öppen för mathantverkare från hela Norden och vill du vara med och tävla med ditt mathantverk gör du din anmälan senast 1 september. I SM-broschyren kan du läsa mer om tävlingsreglerna och få praktisk information om hela arrangemanget.

Vi hälsar alla, både tävlande och allmänhet, varmt välkomna till en givande helg. Kom och låt dig inspireras tillsammans med likasinnade.

Boka

 


Studieresa för dig som är verksam inom slakt och charkuteri

Småskaliga slaktare och charkuterister, nu är det dags igen att få inspiration!

Följ med på en studieresa till Schweiz, italienska Sydtyrolen och tyska Bayern 12–16 september. En region som är välkänd för sin långa och rika tradition inom charkuterihantverket, framförallt inom lufttorkning.

Vi besöker mindre slakterier och olika gårdar med charktillverkning. Resan avslutas med ett lite längre uppehåll för studiebesök på Herrmannsdorfer Landwerkstätten nära München.

Boka

 


Säkra din plats till höstens kurser

Eldrimner utbildar inom charkuteri, fiskförädling, mejeri, bageri och förädling av bär, frukt och grönsaker. Vi erbjuder just nu kurser i Skåne, Halland, Dalarna, Jämtland, Västerbotten och på Öland. Ett tips är att anmäla sig i god tid. Många kurser blir snabbt fullbokade.


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här