Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Välkommen till Særimner 2017

Vi har det stora nöjet att välkomna alla till Eldrimners stora idé- och kunskapsforum, Særimner, som den här gången arrangeras i Åre den 24–26 oktober.

Copperhill Mountain Lodge i Åre är platsen där vi alla mathantverksintresserade infinner oss i höst för Særimner 2017. Tema för Særimner 2017 är mathantverkets råvaror. Vi har många idéer och mycket på gång och jobbar nu för fullt med att sätta ihop ett starkt seminarieprogram med högaktuella branschfrågor.

Till Særimner kommer mathantverkare, politiskt sakkunniga, trendanalytiker och experter. Här diskuteras de hetaste och mest aktuella frågorna inom mathantverk och här avgörs också den populära och prestigefyllda produkttävlingen SM i Mathantverk 2017.

Mer information kommer. Vi ses i Åre!


Nya mathantverksdagar, nya möten!

Den höga kvalitén och den rika smaken hos mathantverket är beroende av både hur förädlingen går till och att råvaran är av allra bästa sort. Därför känns det extra viktigt och väldigt roligt att Eldrimner nu kan satsa på nya mathantverksdagar och mötet mellan råvaruproducenten och mathantverkaren.

Vi börjar den nya turnén och det nya temat mathantverkets råvaror genom att bjuda in till en mathantverksdag i Jämtland den 19 januari. Sen besöker vi Sveriges alla län inklusive den svenska delen av Sápmi. Målgruppen är mathantverkare, lantbrukare, trädgårdsodlare, fiskare, renskötare och alla övriga intresserade. Turnén pågår under 2017 och 2018. Håll koll på schemat och vilket datum vi kommer till dig här på eldrimner.com. Schemat uppdateras löpande.

Syftet med de nya mathantverksdagarna är att skapa en mötesplats mellan mathantverkare och råvaruproducenter.


Prova på mathantverk

Nu har det blivit dags igen för 2017 års kanske mest kreativa dagar! Eldrimners prova på-dagar i Ås, Jämtland. Vi öppnar ateljén för förädling av bär, frukt och grönsaker, och varmt välkommen in i mejeriet, bageriet och charkuteriet.

Dörrarna slås upp den 21–23 mars för alla som vill komma och prova på att baka surdegsbröd och knäckebröd, ysta ost, varmröka röding, tillverka färskkorv, mjölksyra grönsaker, pressa bär och göra nektar och en massa andra aktiviteter. Redan nu kan du anmäla dig och säkra din plats på de pass du vill testa. Precis som vid våra ordinarie kurser är det först till kvarn som gäller.

Pris från 1 000 kronor och uppåt.


Vilken kurs passar dig?

Vi har precis släppt massor med nya kurser för 2017. Hitta det som passar dig!Det finns flera kurser att söka runt om i Sverige på orter som till exempel Luleå, Vilhelmina, Töreboda, Tiraholm, Djura, Vellinge, Rådmansö, Mariefred, Kisa och Karlshamn. Välkommen in med din anmälan!

På Eldrimner i Ås erbjuder vi under hela våren både praktiska och teoretiska kurser. Vi kan bland annat tipsa om tre seminarier inom området entreprenörsutveckling, en grundkurs i hantverksbakning med Manfred Enoksson och en fördjupningskurs med Jürgen Körber nu i slutet av januari med inriktningen lufttorkade charkuterier. Missa inte den om du är charkuterist!


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här