Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Smaka på Stockholm

Träffa oss på Smaka på Stockholm i Kungsträdgården den 1-6 juni. Det är tredje året Eldrimner är med och i år har vi en egen stor monter där vi säljer och visar upp mathantverk tillsammans med ett härligt gäng mathantverkare från olika platser i Sverige.

Eldrimner och Hela Sveriges mathantverk finns på Salutorget vid Molins Fontän. Intill vår monter hittar du Sébastien Boudet med vänner och vi lovar att blir det full aktivitet hos oss och en hel del smakupplevelser, bland annat Eldrimners provsmaktallrikar med certifierat mathantverk och lunchtallrikar med produkter från mathantverkare på plats.

Varmt välkommen till Smaka på Stockholm – ett riktigt stort matevenemang där flera av landets främsta kockar, restauranger och food trucks samlas.

 


Ny karriär - mathantverkare

Mathantverk för nystartare, Eldrimners grundutbildning i hantverksmässig livsmedelsförädling är en bra start för dig som vill bli mathantverkare.

Vill du lära dig mer om mathantverk? I höst är det dags igen för en ny utbildningsomgång. Start 11 september och slut 17 november. Utbildningen Mathantverk för nystartare hjälper dig i ditt planeringsarbete för en företagsstart och den kommande verksamheten.

Valbara branscher är: Bageri, Gårdsslakt och charkuteri, Bär-, frukt- och grönsaksförädling, Mejeri eller Fiskförädling.

Du får undervisning inom följande ämnen: livsmedelskemi, livsmedelsmikrobiologi, livsmedelslagstiftning, HACCP, produktionsteknik, finansiering, ekonomi, marknadsföring, försäljning och förädlingslokaler.

Kursledare är Eldrimners branschansvariga, erfarna mathantverkare och experter från Eldrimners nätverk i Sverige, Frankrike och Tyskland.

Välkommen att söka innan 10 juni.


Dags för kompetenshöjning!

Det är alltid ”först till kvarn” som gäller för våra populära kurser och studieresor.

Just nu har du chans att komma med på kvällskursen i Eldrimners bageri 12-13 juni. Kursen i hantverksbakning kräver inga förkunskaper, du får baka med både jäst och surdeg och göra matbröd, bullar och croissanter med ekologiska råvaror och mjöl utan tillsatser. Sök idag om du vill komma med, gör din bokning här Nybörjarkurs i bageri

Anmäl dig innan 31 maj till nybörjarkursen i Fiskförädling på Åland. Lär dig alla stegen från färsk råvara till färdigförädlad produkt och att ta tillvara fiskarter som normalt inte kommer till användning. Kursen är kostnadsfri. Du betalar endast för resa, logi, mat och dryck.

En bra nyhet för kunskapstörstiga fruktförädlare är Eldrimners inspirerande ciderresa till England, en kombinerad kurs- och studieresa där vi under fyra dagar besöker Somerset, Herefordshire och Wales. Du får bland annat lära dig om frukttyper, plockning, krossning, pressning och jäsning.

 


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här