Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

2018 års SM i mathantverk avgörs i Skåne

Vi är glada att nu kunna meddela att platsen för årets Öppna SM i Mathantverk blir Malmö. Tävlingen hålls 17-18 oktober i Malmö Slagthus.

Tävlingen är öppen för mathantverkare från hela Norden. Vår förhoppning är att så många mathantverkare som möjligt ska vara med och tävla och ta chansen att uppleva tävlingen på plats. Läs mer om valet av plats här.

Anmälan till tävlingen öppnar i början av sommaren. Information om tävlingen  och aktiviteter runt omkring kommer att publiceras löpande på eldrimner.com 

Välkommen till Malmö!


Prova på mathantverk i Ås 20 - 22 mars

Vill du testa någon form av mathantverk som du inte håller på med? Eller har du vänner, bekanta eller kunder som vill testa? Läs mer och anmäl dig här: http://www.eldrimner.com/utbildning/43414.prova_pa_mathantverk.html

Om du eller ditt företag finns på sociala medier blir vi väldigt glada om du hjälper oss att bjuda in deltagare genom att dela vårt Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/1703652712989293/


Vill du visa upp ditt mathantverksföretag på Eldrimners instagramkonto?

Under året kommer Eldrimner ibland att låna ut Instagramkontot till mathantverkare runt om i landet som får visa upp sin verksamhet. Skicka ett mejl till annelie@eldrimner.com med en kort motivering varför vi ska välja just ditt företag.


Kartboken trycks i ny upplaga

Eldrimners kartbok Vägvisaren till Sveriges mathantverk håller på att uppdateras och trycks i ny upplaga under våren 2018.

Om vi saknar bild för just ditt företag eller om några uppgifter behöver ändras vill vi att du mejlar ändringarna till aksel@eldrimner.com senast den 9 februari 2018.


Nya YH-studerande sökes

Nu öppnar ansökan till nästa upplaga av Yrkeshögskoleutbildningen inom mathantverk. Ytterligare 28 studerande från hela landet får nu möjligheten att utbilda sig till bagare, mejerister, charkuterister och förädlare inom bär, frukt och grönsaker.

- Vi har genomfört Yh-utbildningen i tre års tid och utbildat sammanlagt 67 personer. Av de som tidigare gått utbildningen arbetar en majoritet inom mathantverk och det känns fantastiskt roligt att välkomna ännu en klass, säger Liv Ekerwald som är Eldrimners utbildningsledare.

Tipsa gärna intresserade om utbildningen! Mer information finns här.


Inspirationsdag Halland

Eldrimner bjuder in till en inspirationsdag på Sturegymnasiet i Halmstad. Det blir en dag då du får prova på olika former av mathantverk; ysta ost och gör din egen yoghurt, tillverka korv, baka surdegsbröd eller koka marmelad och sylt.

Bland annat finns mejeristen Malin Kumberg från Ådala gård, uppfödaren och charkuteristen Jeanette Carlsson och Mats Andersson från Öströö Fårfarm, Johan Feldt från populära Feldts Bröd & Konfekt och Eva Davidsson från Hallontorpets hallonodling med som inspiratörer.

Mer information och anmälan här: 
http://www.eldrimner.com/utbildning/44342.inspirationsdag_i_halland.html


Mathantverksturnén fortsätter

Eldrimners mathantverksturné fortsätter. I alla län håller vi seminarier om råvarans betydelse för mathantverket. Du får mer information och kan anmäla dig via ditt läns länk. Vi kommer också ordna en mathantverksfrukost med samiskt tema i samband med Staare 2018 i Östersund. Håll utkik för mer information.

Västra Götaland, 1 februari, Wrågården  
Östergötland, 21 februari, Herrsäter Gård
Uppsala, 22 februari, Salnecke Slottscafé, Ost och Deli
Dalarna, 14 mars, Muddus
Västmanland, 15 mars, Hem till gården
Sörmland, 12 april, Båltsnäs gård 


Eldrimner ändrar rutiner för kursbetalning

Från och med 1 februari 2018 kommer Eldrimner succesivt att införa betalning direkt vid kursanmälan. Kursdeltagare betalar sin kurs direkt vid anmälan, antingen med kort eller med hjälp av Swish.

Förändringen genomförs på grund av ändrade administrativa rutiner och efter önskemål från tidigare kursdeltagare.

Har du frågor? Kontakta Lisa Persson på lisap@eldrimner.com eller 010-225 32 78


Gå en kurs eller vidareutbilda dina anställda

Hela vårens kursutbud finns på eldrimner.com/utbildning. Sista anmälningsdag för några kurser är redan om några dagar så anmäl dig nu om det är någon kurs du vill gå.


Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här