Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Prova på mathantverk i Ås 20 - 22 mars

Vill du testa någon form av mathantverk som du inte håller på med? Eller har du vänner, bekanta eller kunder som vill testa? Läs mer och anmäl dig här.

Om du eller ditt företag finns på sociala medier blir vi väldigt glada om du hjälper oss att bjuda in deltagare genom att dela vårt Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/1703652712989293/


Inspirationsdag i Halland

Eldrimner bjuder in till en inspirationsdag på Sturegymnasiet i Halmstad, den 19 april. Det finns då möjlighet att ysta ost och göra sin egen yoghurt, tillverka korv, baka surdegsbröd eller koka marmelad och sylt. Bland annat finns mejeristen Malin Kumberg från Ådala gård, uppfödaren och charkuteristen Jeanette Carlsson och Mats Andersson från Öströö Fårfarm, Johan Feldt från populära Feldts Bröd & Konfekt och Eva Davidsson från Hallontorpets hallonodling med som inspiratörer.

Mer information och anmälan här: 
http://www.eldrimner.com/utbildning/44342.inspirationsdag_i_halland.html

Vill du hjälpa oss att sprida denna inspirationsdag får du gärna dela vårt Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/373125526492853/ 

 


Nya YH-studerande sökes

Nu öppnar ansökan till nästa upplaga av Yrkeshögskoleutbildningen inom mathantverk. Ytterligare 28 studerande från hela landet får nu möjligheten att utbilda sig till bagare, mejerister, charkuterister och förädlare inom bär, frukt och grönsaker.

Tipsa gärna intresserade om utbildningen! Mer information finns här.

Liv Ekerwald som är utbildningsledare svarar gärna på frågor: liv@eldrimner.com, eller 010-225 32 01.


Sök den skräddarsydda nystartarutbildningen

Nu är vår grundutbildning "Mathantverk för nystartare" öppen för anmälan. Där ger vi en skräddarsydd unik utbildning till dig som vill bli mathantverkare. Utbildningen är fem veckor lång fördelat på tre månader. 

Information och anmälan: eldrimner.com/utbildning/44181.mathantverk_for_nystartare.html 

Frågor och funderingar: anna@eldrimner.com , 010-225 33 07


Mathantverksturnén fortsätter

Eldrimners mathantverksturné fortsätter. I alla län håller vi seminarier om råvarans betydelse för mathantverket. Du får mer information och kan anmäla dig via ditt läns länk. 

Dalarna, 14 mars, Muddus
Västmanland, 15 mars, Hem till gården
Sörmland, 12 april, Båltsnäs gård 


Nyfiken på koreansk mat så här i OS-tider?

Följ med Jens Linder på fermenteringsresa till Korea i november. Läs mer och anmäl dig här.


Möjlighet att gå kurs för att utveckla ditt företagande

Eldrimner ordnar kurser och seminarium i på temat entreprenörskap på flera platser och via nätet i vår.

26 februari        Att anställa personal, Annas hembageri. Mariefred

6 mars               Att sälja mathantverk direkt till konsument, Ås eller webb

5 april                Säljteknik för mathantverkare, via återförsäljare, Ås eller webb

17 april              Seminarium om generationsskifte, diversitet och kontinuitet. Tiraholm

3 maj                 Presentationsteknik. Att pitcha sin idé, Ås och webb


Platser kvar på några av vårens kurser

Hela vårens kursutbud finns på eldrimner.com/utbildning.Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här