Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Känner du fler som vill bli som du?

Ytterligare 28 studerande från hela landet får hösten 2018 - våren 2019 möjlighet att utbilda sig till bagare, mejerister, charkuterister och förädlare inom bär, frukt och grönsaker genom vår yrkeshögskoleutbildning i mathantverk. Sista ansökningsdag är 15 april. Vill du gå eller vet du någon som är intresserad? Mer information finns här.

Liv Ekerwald som är utbildningsledare svarar gärna på frågor: liv@eldrimner.com, eller 010-225 32 01.


Inspirationsdag i Halland, 19 april

Eldrimner bjuder in till en inspirationsdag på Sturegymnasiet i Halmstad, den 19 april. Under dagen får deltagarna ysta ost och göra sin egen yoghurt, tillverka korv, baka surdegsbröd eller koka marmelad och sylt. Mejeristen Malin Kumberg från Ådala gård, uppfödaren och charkuteristen Jeanette Carlsson och Mats Andersson från Öströö Fårfarm, Johan Feldt från populära Feldts Bröd & Konfekt och Eva Davidsson från Hallontorpets hallonodling finns med som inspiratörer. Mer information och anmälan här.

Vill du hjälpa oss att sprida denna inspirationsdag får du gärna dela vårt Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/373125526492853/ 


Sök den skräddarsydda nystartarutbildningen

Nu är vår grundutbildning "Mathantverk för nystartare" öppen för anmälan. Där ger vi en skräddarsydd unik utbildning till dig som vill bli mathantverkare. Utbildningen är fem veckor lång fördelat på tre månader. Mer information och anmälan hittar du här.
Frågor och funderingar: anna@eldrimner.com , 010-225 33 07


Eldrimner deltar i Terra Madre Nordic i Køpenhamn, 28-29 April, Kødbyen

Under Terra Madre Nordic möts småskaliga jordbrukare, kockar och mathantverkare, aktivister och akademiker från Danmark, Sverige, Norge, Finland, Grönland, Island, Färöarna, Åland och Sápmi. Utmaningar diskuteras, allianser skapas och social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet debatteras. Det kommer att sättas upp en internationell marknad med flertalet smak-workshops, debatter, seminarium och tal som alla rör vår mats framtid från olika perspektiv. Mässan är öppen för allmänheten, mer information på http://www.tmn18.com/program/

Mathantverkare från hela Norden kommer att finnas på plats och ha sina produkter till försäljning. Svenska mathantverkare på plats är bland andra Resville mathantverk, Svedjan ost, Hallongården, Bjärhus gårdsbutik, Ådala gård, Sturkö rökeri, Örtagård öst och Ängavallen.

Eldrimner kommer att marknadsföra svenska producenter och Eldrimners aktiviteter samt anordna taste workshops inom mejeri, charkuteri och fiskförädling. Eldrimner kommer också att ha försäljning av smakbrickor med certifierat mathantverk samt Eldrimners kartbok.


Mathantverk på film

Är du nyfiken på tångplockning och förädling på Västkusten? Eller fiskrökning i Vilhelmina? Kolla in Eldrimners filmer på vår kanal på Youtube


Tipsa om appen Mathantverk

Eldrimners app Mathantverk finns att ladda ner. Kom i håg att tipsa dina vänner, kunder och bekanta om verktyget där du lätt hittar mathantverkare i hela Sverige.

Appen laddar du ner från till exempel App Store eller Google Play.


Har du flyttat? Eller ändrat mejladress?

Mejla lisa@eldrimner.com så vi har rätt uppgifter till dig.


Extrainsatta kurser och kvarndagar 

På grund av den stora efterfrågan har vi en extrainsatt ystningskurs på Ängavallen, 7-8 maj. Vi har också en extrainsatt kurs hos Minas chokladstudio: Färsk glas till café, 8-9 maj. Det blir även kvarndagar på Limabacka kvarn, 11 juni och på Warbro kvarn 19 juni.

Våra branscherEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här