Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Nu är SM-anmälan öppen!

Den 17 – 18 oktober träffas mathantverkare från hela Norden i Malmö för att tävla med sina produkter, inspireras och träffa likasinnade. I år har sju nya klasser tillkommit. I samband med SM-dagarna finns också möjlighet att uppleva det blomstrande skånska mathantverket i regi av Smaka på Skåne och deras samarbetspartners.

Tidig anmälan lönar sig! Kostnaden för SM-anmälan är reducerad om du anmäler dig före den 18 augusti.

Välkommen till tävlingen!
Läs mer och anmäl dig via eldrimner.com/sm

 


Blivande företagare? Sök eller tipsa om vår intensivutbildning för mathantverkare

Bagare, charkuterist, mejerist eller bär-, frukt- och grönsaksföretagare på fem veckor? Det är möjligt med hjälp av vår intensivutbildning Mathantverk för nystartare , som är skräddarsydd för den som vill bli mathantverkare. Utbildningen pågår under fem veckor fördelade på tre höstmånader, mellan den 10 september och 16 november 2018 och innehåller produktionsteknik, praktik, teori och nätverkande med likasinnade. 
Mer information och anmälan hittar du här. Har du frågor? Kontakta Anna på anna@eldrimner.com eller 010-225 33 07.


Ny upplaga av Kartboken 

Nu finns en ny, uppdaterad upplaga av Eldrimners kartbok  Din vägvisare till Sveriges mathantverk, med vägvisning till 1 600 mathantverksföretag runt om i landet. Kartboken kommer att säljas av vissa mathantverkare. Den går också att köpa via Eldrimner. Kontakta mikael@eldrimner.com för mer information.

Eldrimners app Mathantverk finns också att ladda ner gratis. Där hittar du lätt mathantverkare i hela Sverige. Appen laddar du ner från till exempel App Store eller Google Play.


Mathantverk på menyn

Under turnén om mathantverkets råvaror var Lena Flaten Eldrimners kock och hennes mat var väldigt uppskattad. Till vardags driver Lena Flammans skafferi. Flera av er som deltog har önskat en kurs för att inspireras till att använda fler mathantverksprodukter och mer egna råvaror i menyer och verksamheter. Den 28-29 augusti i Eldrimners lokaler i Ås blir det därför kurs i mathantverksmatlagning med Lena. Läs mer om och anmäl dig till kursen här.

 


Studieresa med besök hos en av Englands mest intressanta gårdsmejerister

Vill du besöka Storbritannien, spännande mejerier och mässan The Science of Artisan Cheese i augusti och dessutom besöka Mary Holbrook på Sleight Farm, som beskrivs som den som revolutionerade getosten i Storbritannien? (Läs en artikel från The Guardian om henne här. )Missa inte Eldrimners studieresa mellan 13 och 17 augusti.

Mer information och anmälan


Nyfiken på fermentering och Korea?

Följ med kocken och matskribenten Jens Linder på fermenteringsresa till Korea 12-19 november. 
Läs mer och anmäl dig här


Arrendera ett bageri eller köp en bärpress?

Eller är du ute efter något helt annat? Håll koll på mathantverkarnas egna annonser via Eldrimners köp och sälj-sida.


Har du ändrat adress?

Mejla lisa@eldrimner.com så vi har rätt mejladress och postadress till dig.


Eldrimner till Brunnby

Eldrimner kommer att ha en monter på Brunnby Lantbrukardagar 4-5 juli, utanför Västerås. Träffa oss och våra rådgivare. Vi finns i området om småskalig livsmedelsförädling.


Sommarens och höstens kurser

Anmäl dig redan nu för att vara säker på att få plats. Kolla eldrimner.com/utbildning kontinuerligt för uppdaterat kursprogram.Trevlig mathantverkssommar!Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här