Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Följ med på studieresa till Frankrike, 21 - 24 maj

För dig som är producent är det här ett tillfälle att samla inspiration och djupdyka i olika typer av försäljningsmetoder som alla har det gemensamt att de bygger på en nära koppling mellan producent och konsument.

Under två av dagarna gör vi besök i trakten av Lyon för att de övriga dagarna röra oss i trakten av Grenoble och nordöst upp mot Savojen. Vi besöker butiker där flera producenter gått ihop i kooperativ för att sälja sina produkter, producenter som säljer sina produkter direkt på gården och får inblick i prenumerationssystem och delägarlösningar som alla främjar lokalproducerad mat.

Vi besöker och provar även olika gårdsrestauranger och restauranger som drivs eller arbetar med lokala producenter. Genom att alla våra måltider och vissa övernattningar förläggs till studiebesök kan vi utlova ett späckat schema med många spännande besök.

Läs mer och anmäl dig via: https://www.eldrimner.com/utbildning/48296.forsaljning_i_frankrike.html


Ansökan till Eldrimners yh-utbildning fortfarande öppen

Hittills har intresset för Eldrimner och Torstas yrkeshögskoleutbildning varit oväntat stort, efter att Yh-myndigheten i slutet av januari gav positivt besked om att det blir en fortsättning på utbildningen i mathantverk där bagare, mejerister, charkuterister och förädlare inom bär, frukt och grönsaker utbildas. I augusti startar nästa upplaga av den ettåriga yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk.

Vill du gå eller vet du någon som vill? Utbildningsledaren Annika Schrewelius svarar gärna på frågor annika@eldrimner.com010 - 225 34 64

Här kan du läsa mer om utbildningen och hitta länk till ansökningsformulär:  https://www.eldrimner.com/utbildning/32498.yh-utbildning_i_mathantverk.html


Eldrimner uppdaterar nystartsutbildningen

Eldrimners utbildning, som tidigare hette Mathantverk för nystartare har utvecklats under 20 år och ges från och med i höst delvis på distans. Den praktiska delen av utbildningen har utökats något och utbildningen heter nu Starta eget mathantverksföretag. Höstens upplaga startar den 2 september.

Läs mer och anmäl dig via eldrimner.com/utbildning

Har du frågor om utbildningen? Kontakta Anna på anna@eldrimner.com eller  010-225 33 07


SM i Mathantverk till Gävleborg 2019

Særimner och SM i Mathantverk 2019 anordnas på Högbo Bruk den 15-17 oktober.

Særimner och SM i mathantverk arrangeras av Eldrimner, detta år med stöd av Länsstyrelsen i Gävleborgs län, Högbo Bruk, Sandvikens kommun, Högbo brukshotell och MatVärden. Anmälan till tävlingen öppnar i början av sommaren. Programmet i sin helhet publiceras på eldrimner.com i maj.

- Det kommer att att bli programpunkter som rör livsmedelsstrategin och
landsbygdspolitiken. Dessutom kommer kultursorter av spannmål, köttkonsumtion i en klimatkontext och måltidsturism att tas upp. Vi planerar också att ta upp olika aspekter kring hur livsmedelskedjan kortas, så att producenterna kommer närmre konsumenterna, säger Christina Hedin som är projektledare för Særimner.
Har du önskemål om föreläsningar och ämnen?  Tipsa Christina, christina@eldrimner.com 


Turnén med Mathantverksdagar fortsätter 

Under Eldrimners mathantverksturné möts den här gången besöksnäringen och mathantverkarna. Hör hur just dina kollegor lyckats locka turister och diskutera dina egna idéer kring hur besöksnäringen och mathantverket kan samarbeta för att öka inkomsterna och stärka den regionala identiteten.

Här är den kommande turnéplanen:

  • 13 mars, Hallongården, Skåne
  • 14 mars, Askunga Dovvilt, Blekinge
  • 3 april, Ingebo hagar, Kalmar län
  • 4 april Sussies café, Kronobergs län
  • 8 maj Gårdsbutiken,  Nordingrå, Västernorrlands län
  • 9 maj Järvsö gårdsbageri, Järvsö, Gävleborgs län

Här kan du läsa mer, anmäla dig och få inspiration från kollegor.

(Har du problem med att öppna länken kan du kopiera och klistra in den här i din webbläsare: https://www.eldrimner.com/mathantverksdagar/46012.mathantverksdagar-_turism.html )


Inspirationsdagar i Dalarna och Västernorrland

Vill du testa något nytt mathantverk? Eller har du vänner, bekanta, släktingar eller kunder som är intresserade? Missa inte våra inspirationsdagar i vår:
16 mars i Härnösand 
2 april i Dalarna

Anna, anna@eldrimner.com010-225 33 07 och Aksel, aksel@eldrimner.com,  010-225 34 33 svarar gärna på frågor.


Har du ändrat adress?

Mejla lisa@eldrimner.com så vi har rätt mejladress och postadress till dig.


Några platser kvar på vårens kurser

Eldrimners hela kursutbud finns på eldrimner.com/utbildning  Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här