Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Nu är anmälan till SM 2019 öppen!

Vi ser fram emot din anmälan till årets stora mathantverkshändelse när årets öppna SM i Mathantverk äger rum i Högbo i Gävleborgs län den 15 – 17 oktober.

I år finns det totalt 56 klasser att tävla i för dina produkter. Äppelmust och Övrigt charkuteri är årets nya klasser. Sista anmälningsdag är 14 september.

I år hålls SM i samband med mathantverksbienalen Särimner där det blir möten, diskussioner och seminarier. Läs mer om SM och Särimner via eldrimner.com. Har du frågor kan du kontakta Aleksandra, som är tävlingsledare: aleksandra@eldrimner.com eller 010-225 33 57. 

Hoppas du anmäler dina produkter till tävlingen och att vi ses på SM och Särimner!


Vi tar emot sena anmälningar till Yh-utbildningen

Den 26 augusti startar nästa upplaga av den ettåriga yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk, med de valbara inriktningarna bagare, bär-, frukt- och grönsaksförädlare, charkuterist och mejerist. Sista ansökningsdag har passerat, men det går är att lämna in en ansökan fram till utbildningsstart och antagning för sena anmälningar sker om det finns platser kvar.

Här kan du läsa mer om utbildningen och hitta länk till ansökningsformulär:  https://www.eldrimner.com/utbildning/32498.yh-utbildning_i_mathantverk.html

Utbildningsledaren Annika Schrewelius svarar gärna på frågor annika@eldrimner.com010 - 225 34 64

 


Uppdatera din information i appen Mathantverk

Du kan själv uppdatera genom att genom att logga in på www.mathantverk.se.

Behöver du hjälp eller vill du vara med i appen? Kontakta Mikael på mikael@eldrimner.com eller 010-225 32 60.


Slutspurten för Eldrimners mathantverksturné om turism

Under Eldrimners mathantverksturné möts den här gången besöksnäringen och mathantverkarna. Hör hur just dina kollegor lyckats locka turister och diskutera dina egna idéer kring hur besöksnäringen och mathantverket kan samarbeta för att öka inkomsterna och stärka den regionala identiteten.

Här är den kommande turnéplanen:

  • 10 september, Almnäs bruk, Hjo, Västra Götalands län
  • 11 september, Vänneberga gård, Söderköping, Östergötland
  • 25 september, Elfviks gård, Lidingö, Stockholms län
  • 26 september, Brunnsta gård, Bålsta, Uppsala län

Här kan du läsa mer, anmäla dig och få inspiration från kollegor.

(Har du problem med att öppna länken kan du kopiera och klistra in den här i din webbläsare: https://www.eldrimner.com/mathantverksdagar/46012.mathantverksdagar-_turism.html )


Förkovra dig eller dina medarbetare i höst

Vår kurssida eldrimner.com/utbildning uppdateras kontinuerligt. Just nu finns det platser kvar på kurser i glasstillverkning och på den hett eftertraktade nybörjarkursen i hantverksbakning på Lottas Bak och Form samt en nybörjarkurs i Ölbryggning på Qvänum Mat och Malt:

 Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här