Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Vi ses väl på Saerimner och SM?

Vi ser fram emot din anmälan till årets stora mathantverkshändelse när årets öppna SM i Mathantverk äger rum i Högbo i Gävleborgs län den 15 – 17 oktober. I år finns det totalt 56 klasser att tävla i för dina produkter. Äppelmust och Övrigt charkuteri är årets nya klasser. Har du frågor kan du kontakta Aleksandra, som är tävlingsledare: aleksandra@eldrimner.com eller 010-225 33 57. 

I år hålls SM i samband med Saerimner där det blir föreläsningar, diskussioner och seminarier. Du har också en unik chans att träffa andra mathantverkare från hela landet. Hela programmet hittar du på eldrimner.com.

Sista anmälningsdag både för SM och Saerimner är 14 september.

Välkommen!


Ny omgång YH-studerande är nu på plats

I måndags började den nya kullen yrkeshögskolestudenter i mathantverk på Eldrimner. Årets klass består av 22 personer och det är flest som läser bageri-inriktning.

Här kan du läsa mer om utbildningen:  
https://www.eldrimner.com/utbildning/32498.yh-utbildning_i_mathantverk.html

Om du vill gå utbildningen, eller känner någon som vill öppnar ansökan till nästa års utbildning i januari 2020.

Utbildningsledaren Annika Schrewelius svarar gärna på frågor: annika@eldrimner.com010 - 225 34 64


Slutspurten för Eldrimners mathantverksturné om turism

Under Eldrimners mathantverksturné möts den här gången besöksnäringen och mathantverkarna. Hör hur just dina kollegor lyckats locka turister och diskutera dina egna idéer kring hur besöksnäringen och mathantverket kan samarbeta för att öka inkomsterna och stärka den regionala identiteten.

Här är den kommande turnéplanen:

Här kan du läsa mer, anmäla dig och få inspiration från kollegor.

(Har du problem med att öppna länkar kan du kopiera och klistra in denna i din webbläsare: https://www.eldrimner.com/mathantverksdagar/46012.mathantverksdagar-_turism.html )


Har du ändrat adress?

Mejla lisa@eldrimner.com så vi har rätt mejladress och postadress till dig.


Uppdaterat kurs- och utbildningsutbud

Vår kurssida eldrimner.com/utbildning uppdateras kontinuerligt. I september finns möjlighet att förvärva baskunskaper i charkuteri på Eldrimner i Ås och att vara med på nybörjarkurs i Ölbryggning på Qvänum Mat och Malt:

 Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här