Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Några platser kvar till Saerimner 2019

Den 15 -17 oktober är det dags för Særimner och SM i Mathantverk 2019 på Högbo Bruk i Gävleborgs län. Här finns möjlighet att tävla med mathantverksprodukter i SM i Mathantverk, att ta del av en mängd seminarier och diskussioner samt att träffa kollegor och mathantverksintresserade från olika branscher och delar av landet och världen.

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till seminarierna - men nu till högre kostnad. Läs mer via eldrimner.com. Du kan också kontakta projektledaren Christina Hedin, christina@eldrimner.com010-225 32 64.


Rekordstort intresse för årets SM

Intresset för tävlingen har varit rekordstort och det har kommit in fler anmälningar än någonsin tidigare.
– Det är oerhört glädjande och visar på mathantverkets starka utveckling. Vi ser även i år ett stort antal anmälda företag från regionen där årets tävling hålls vilket alltid är glädjande, säger tävlingsledaren Aleksandra Ahlgren.

SM i Mathantverk har anordnats av Eldrimner sedan 1996 och tävlingsprodukterna bedöms även i år av en jury bestående av både experter och lekmän från olika delar av landet och från olika yrkesgrupper.
– De mathantverkare som har varit med tidigare brukar poängtera att tävlingen är ett enastående tillfälle att få återkoppling på sina produkter, både av experter och av lekmän, säger Aleksandra Ahlgren.

Deltagarlistan hittar du via eldrimner.com.


Har vi rätt adressuppgifter till dig och ditt företag?

Behöver vi uppdatera din postadress eller din mejladress?

Står det rätt postadress på ditt exemplar av Tidningen Mathantverk?
Läser du Tidningen Mathantverk på nätet i stället för i pappersformat?
Har lagt ner ditt företag?
Vill du inte längre ha detta nyhetsbrev?

Uppdatera dina uppgifter i ett mejl till  lisa@eldrimner.com 


Vidareutbilda dig eller dina anställda

Vår kurssida eldrimner.com/utbildning uppdateras kontinuerligt. Varför inte åka till Annas Hembageri i Mariefred och baka surdegsbröd, lära dig göra hantverksmässig glass med Thorkil Boisen i Ås eller boka in en slaktkurs i Görvik i Hammerdal i samband med familjens skidsemester?

 Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här