Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Stort grattis - igen - till alla SM-vinnare!

Den 15 - 17 oktober hölls Særimner och SM i Mathantverk 2019 på Högbo Bruk i Gävleborgs län. Ett stort, varmt tack till ALLA, ingen nämnd och ingen glömd, som gjorde detta evenemang till det det blev. 

Vi på Eldrimner är glada att så många var med på seminarierna och i tävlingen och hoppas att det känts givande. Vill du fördjupa dig i medaljörlistan hittar du den via eldrimner.com.

De medaljörer som var på Högbo Bruk har sannolikt hämtat ut diplom, PR-guide, klisteretiketter och instruktioner kring etiketterna redan. För dig som inte var på plats kommer allt detta att skickas till dig med post inom de närmsta två veckorna. Alla tävlanden oavsett resultat kommer också att få juryns poängbedömning och motiveringar skickade per post inom tre veckor.

Har du frågor kring tävlingen och resultaten kan du höra av dig till tävlingsledaren Aleksandra Ahlgren, aleksandra@eldrimner.com eller 010 - 225 33 57.


Vill du ta del av material från Særimner i efterhand?

Artiklar och föreläsningssammanfattningar samlar vi löpande här: https://www.eldrimner.com/evenemang/49756.artiklar_saerimner_2019.html


Anmäl dig till någon av Eldrimners kommande kurser!

Det finns några platser kvar på den uppskattade nybörjarkursen i hantverksbakning på Annas hembageri första helgen i november. Det gör det även på kursen Ystning för fäbodbrukare, med Kristina Åkermo i Ås i november. Missa inte heller kursen i att produktutveckla grönsaker med Jens Linder i Ås i januari.

Hela kursutbudet når du via eldrimner.com/utbildning  och den sidan uppdateras kontinuerligt. 

 Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här