Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Direktförsäljning blir temat när ny turné med Mathantverksdagar startar i januari

Eldrimner hälsar alla mathantverkare, producenter, konsumenter och alla övriga intresserade välkomna till temadagar om Mathantverk och direktförsäljning. Vi kommer att prata om alla möjligheter som kan finnas, från REKO-ringar och professionell marknadsförsäljning till franska system med gemensam producentbutik och AMAP-försäljning.

I samband med mathantverksdagen ger vi er möjlighet att köpa och sälja produkter. Läs mer om detta på eldrimner.com/mathantverksdagar under det län du är intresserad av.

15 januari, Höglunda gård, Jämtlands län

22 januari, Västersläts Gård, Kalmar län

23 januari, Flättinge Gårdscafé, Jönköpings län

 5 februari, Barkhults Gård, Kronobergs län

  6 februari, Äggaboden, Blekinge län

19 februari, Murboannas Ost, Dalarnas län

20 februari, Lindås lamm, Värmlands län

 5 mars, Österlenkryddor, Skåne län

 6 mars, Glassbo Våffelstuga, Hallands län

 


Jönköping och Kronoberg blir fokuslän 2020

Under 2020 kommer Eldrimner ha lite extra fokus på Jönköping och Kronoberg dessa län och hålla kontakt med en referensgrupp i respektive län, försöka ordna fler kurser samt anordna inspirationsdagar. I december åker Bodil och Anna på möten i Växjö respektive Jönköping med referensgrupperna.
Har du synpunkter på eller vill ha mer information om Eldrimners arbete med fokuslän får du gärna kontakta Anna Berglund på anna@eldrimner.com.


Julklappsböcker om mathantverk?

Har du svårt att veta vad du ska ge bort i julklapp? Ta en titt på Eldrimners bokbeställningssida. Där finns böcker för den brödintresserade, ostintresserade, bärintresserade och biologi- och kemintresserade. Om du vill ha böckerna skickade till dig per post behöver du beställa senast den 12 december.

https://www.eldrimner.com/om-eldrimner/31901.titlar.html


Vill du ta del av material från Særimner i efterhand?

Artiklar och föreläsningssammanfattningar samlar vi löpande här: https://www.eldrimner.com/evenemang/49756.artiklar_saerimner_2019.html


Har vi rätt adressuppgifter till dig och ditt företag?

Behöver vi uppdatera din postadress eller din mejladress?

Står det rätt postadress på ditt exemplar av Tidningen Mathantverk?
Läser du Tidningen Mathantverk på nätet i stället för i pappersformat?
Har lagt ner ditt företag?
Vill du inte längre ha detta nyhetsbrev?

Uppdatera dina uppgifter i ett mejl till  lisa@eldrimner.com 


Anmäl dig till någon av Eldrimners kommande kurser!

Kursutbudet för 2020 är nu uppdaterat. Missa inte kursen i att produktutveckla grönsaker med Jens Linder i Ås i januari eller grundkursen i charkuteri med Sven Lindauer.

Hela kursutbudet når du via eldrimner.com/utbildning  och sidan uppdateras kontinuerligt. 

 Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här