Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

God Jul och Gott Nytt Mathantverksår!

Vi på Eldrimner hoppas att ni mathantverkare också får lite möjlighet att njuta av ert bästa mathantverk i jul. Hoppas ni säljer riktigt bra i julhandeln, att ni inte är helt utslitna på julafton och att ni kanske kan ta det lite lugnare i mellandagarna för att vila upp er inför nästa spännande mathantverksår! 


Eldrimner söker Bodils efterträdare

Sedan starten 1995 har Bodil Cornell lett Eldrimner och varit verksamhetschef. Nästa år fyller Bodil 70 år och vi söker nu hennes efterträdare:
https://www.eldrimner.com/…/50209.nu_soker_eldrimner_bodils…


Anmäl dig till Mathantverksdagen i ditt län

Eldrimner hälsar alla mathantverkare, producenter, konsumenter och alla övriga intresserade välkomna till temadagar om Mathantverk och direktförsäljning. Vi kommer att prata om alla möjligheter som kan finnas, från REKO-ringar och professionell marknadsförsäljning till franska system med gemensam producentbutik och AMAP-försäljning.

I samband med mathantverksdagen ger vi er möjlighet att köpa och sälja produkter. Läs mer om detta på eldrimner.com/mathantverksdagar .

15 januari, Höglunda gård, Jämtlands län

22 januari, Västersläts Gård, Kalmar län

23 januari, Flättinge Gårdscafé, Jönköpings län

 5 februari, Barkhults Gård, Kronobergs län

 6 februari, Äggaboden, Blekinge län

19 februari, Murboannas Ost, Dalarnas län

20 februari, Lindås lamm, Värmlands län

 5 mars, Österlenkryddor, Skåne län

 6 mars, Glassbo Våffelstuga, Hallands län

Under hösten 2018 och större delen av 2019 handlade Eldrimners mathantverksdagar om Mathantverk och turism. Det blev 21 besök i landets alla län där ungefär 650 mathantverkare och aktörer inom besöksnäringen medverkade. Eldrimners praktikant Johanna Mårtensson från Turism- och Destinationsutvecklingsprogrammet på Mittuniversitetet har sammanställt det som presenterades och diskuterades. Här kan Du läsa materialet: Sammanställning: Mathantverk och turism (PDF)


Nu kan fler blir som du!
Nu går det ansöka till  YH-utbildningen

Ytterligare 28 studerande från hela landet får hösten 2020 och våren 2021 möjlighet att utbilda sig till bagare, mejerister, charkuterister och förädlare inom bär, frukt och grönsaker genom vår yrkeshögskoleutbildning i mathantverk. Vill du gå eller vet du någon som är intresserad? Mer information finns här: https://www.eldrimner.com/utbildning/32498.yh-utbildning_i_mathantverk.html

Annika Schrewelius som är utbildningsansvarig svarar gärna på frågor: 010 - 225 34 64 eller annika@eldrimner.com


Vill du ta del av material från Særimner i efterhand?

Artiklar och föreläsningssammanfattningar samlar vi löpande här: https://www.eldrimner.com/evenemang/49756.artiklar_saerimner_2019.html


Anmäl dig till någon av Eldrimners kommande kurser!

Kursutbudet för 2020 är nu uppdaterat. Missa inte kursen i att produktutveckla grönsaker med Jens Linder i Ås i januari eller grundkursen i charkuteri med Sven Lindauer.

Hela kursutbudet når du via eldrimner.com/utbildning  och sidan uppdateras kontinuerligt. 

 Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här