Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Nordiska Mästerskapen i mathantverk hålls 21-23 augusti på Fjäderholmarna i Stockholm

Nu är det klart att årets stora mathantverksevenemang blir ett Nordiskt Mästerskap i Mathantverk som kommer att hållas i Stockholm, den 21 - 23 augusti. I samband med tävlingen hålls även det gastronomiska evenemanget Foodstock samt Slow Foods Terra Madre Nordic.

I samband med arrangemanget ordnar Eldrimner mathantverksmarknad och aktiviteter för besökare med syfte att öka kännedomen om mathantverk.
– Vi är väldigt glada över att kunna ordna tävlingen tillsammans med de här aktörerna och vi tror att det kommer att bli ett utmärkt tillfälle att marknadsföra mathantverket till en intresserad allmänhet, säger tävlingsledaren Aleksandra Ahlgren.

Nordiska Mästerskapen i mathantverk ersätter i år SM i Mathantverk.

Anmälan till årets tävling öppnar i maj. Mer information kommer kontinuerligt.

Tävlingens programpunkter på Fjäderholmarna:
21 augusti - Jurybedömningar
22 augusti - Prisutdelning och Bedömningsseminarier


Chans att träffa Sofia på Ostfestivalen

Under årets Ostfestival, 14-16 februari på Münchenbryggeriet i Stockholm kommer Sofia Ågren som jobbar som en av Eldrimners branschansvariga för mejeri att finnas på plats. Hon hittas oftast i LRF:s monter. Mejla sofia@eldrimner.com om du vill boka in en träff för mejerisnack under Ostfestivalen.


Nu kan fler blir mathantverkare!
Sök eller tipsa om Yh-utbildningen i mathantverk

Ytterligare 28 studerande från hela landet får hösten 2020 och våren 2021 möjlighet att utbilda sig till bagare, mejerister, charkuterister och förädlare inom bär, frukt och grönsaker genom vår ettåriga, kostnadsfria och studiemedelsberättigande yrkeshögskoleutbildning i mathantverk med hälften praktik och hälften teori.

Vill du gå eller vet du någon som är intresserad?
Mer information finns här: https://www.eldrimner.com/utbildning/32498.yh-utbildning_i_mathantverk.html

Annika Schrewelius som är utbildningsansvarig svarar gärna på frågor: 010 - 225 34 64 eller annika@eldrimner.comAnmälan öppen till utbildningen Starta eget mathantverksföretag 

Nu kan du anmäla dig till Eldrimners grundutbildning, som startar i höst.
- Omarbetningen som gjordes under 2019 medförde fler ansökningar än tidigare år, och när vi startade hade vi ca 10 reserver, säger Anna Berglund som är utbildningsansvarig.
Det nya är att cirka halva utbildningen ges som  distansundervisning. Deltagarna kommer fortfarande tre veckor till Eldrimner i Ås.
Läs mer och anmäl dig här: https://www.eldrimner.com/utbildning/48112.starta_eget_mathantverksforetag.html


Anmäl dig till din Mathantverksdag

Eldrimner hälsar alla mathantverkare, producenter, konsumenter och alla övriga intresserade välkomna till temadagar om Mathantverk och direktförsäljning. Vi kommer att prata om alla möjligheter som kan finnas, från REKO-ringar och professionell marknadsförsäljning till franska system med gemensam producentbutik och AMAP-försäljning.

I samband med mathantverksdagen ger vi er möjlighet att köpa och sälja produkter. Läs mer om detta och anmäl dig via eldrimner.com/mathantverksdagar.

19 februari, Murboannas Ost, Dalarnas län

20 februari, Lindås lamm, Värmlands län

 5 mars, Österlenkryddor, Skåne län

 6 mars, Glassbo Våffelstuga, Hallands län

18 mars, Bergs Gård, Trosa, Södermanlands län

19 mars, Gothems Handelshus, Gotlands län

13 maj, Jössgården, Sjulsmark, Norrbottens län

14 maj, Åbrånets Limousin Gårdsbutik, Västerbottens län

 

Har du frågor om Mathantverksdagarna?

Kontakta Ida Lundström:
ida@eldrimner.com eller

010 - 225 34 63


Några platser kvar på vårens kurser!

Hela kursutbudet når du via eldrimner.com/utbildning  och sidan uppdateras kontinuerligt. Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här