Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Anmäl dina produkter till digitalt SM 2020

När hösten är här är det tydligt att vi fortfarande behöver anpassa oss till corona-situationen. För att ändå kunna genomföra årets SM i Mathantverk har vi ändrat upplägget för att kunna genomföra tävlingen på ett säkert sätt.

Juryns bedömningar sprids ut över tre dagar och genomförs i Eldrimners lokaler i Ås strax utanför Östersund den 13-15 oktober. Genom att använda våra egna lokaler kan jurygrupperna placeras så att ett säkert avstånd kan hållas mellan personerna på plats i alla moment. 

Fredag 16 oktober livesänder vi prisceremonin så att alla kan följa den. Kort därefter genomförs branschvisa bedömningswebinarier där alla tävlingsdeltagare kan få återkoppling kring sina produkter och ställa frågor till juryns experter.

Det här upplägget innebär att tävlingsdeltagare i år tyvärr inte kan närvara på plats vid tävlingen. Vi hoppas på er förståelse för det och att så många som möjligt vill följa prisceremonin på distans och delta i bedömningswebinariet digitalt.

Tävlingsregler, information och anmälan hittar du via eldrimner.com/sm. Anmäl dina produkter senast 18 september.

Aleksandra Ahlgren som är tävlingsledare svarar gärna på frågor: aleksandra@eldrimner.com eller 010 - 225 33 57

Välkommen till tävlingen!

 


Boka in Mathantverksdagen
i din region

Temat är Mathantverk och direktförsäljning. Det här är ett tema som är ständigt aktuellt för mathantverket, och som i och med det rådande läget med corona har blivit ännu viktigare. Vi kommer att prata om alla olika möjligheter som finns, från REKO-ringar och professionell marknadsförsäljning till franska system för  direktförsäljning.

23/9 Stockholms län Rosenhill
24/9 Uppsala Långtora mat och logi
6/10 Västmanland Hem till gården
7/10 Örebro Berga skafferi
13/10 Norrbotten Jössgården
14/10 Västerbotten Åbrånets Limousin
19/10 Södermanland Bergs Gård Södermanland
20/10 Gotland Gothems Handelshus
10/11 Östergötland Hargodlarna
11/11 Västra Götaland Vänga Kvarncafé & Bageri

Har du frågor? Kontakta Ida Lundström: ida@eldrimner.com eller 010 - 225 34 63.

 


Är du Eldrimners nya chef? Eller vet du nån som borde söka jobbet?

Vid årsskiftet påbörjades rekryteringen av ny verksamhetschef till Eldrimner, men på grund av Corona-pandemin slutfördes den inte som planerat. Nu sker rekryteringen i höst istället.

Bodil Cornell, som har lett Eldrimners verksamhet sedan starten 1995 fyller 70 år i höst och kommer då gå i pension. Länsstyrelsen i Jämtlands län, som är huvudman för Eldrimner, söker nu därför hennes efterträdare.

Är du Eldrimners nya verksamhetschef? Eller vet du någon som borde bli?
Här finns länk till annonsen: https://www.lansstyrelsen.se/jamtland/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html


Botanisera i Eldrimners kursutbud

Vi anpassar och uppdaterar kursutbudet kontinuerligt. Håll dig à jour med kursutbudet via eldrimner.com/utbildning.Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här