Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Sök Eldrimners YH-utbildning senast 27 april

I höst är det dags för den sjätte årskullen mathantverkare att börja på Eldrimners och Torstas ettåriga yrkeshögskoleutbildning i mathantverk. Intresset är fortfarande stort och glädjande är att många av eleverna får jobb eller startar eget företag. Hösten 2020 och våren 2021 får ytterligare 28 personer från hela landet möjlighet att utbilda sig till bagare, mejerister, charkuterister och förädlare inom bär, frukt och grönsaker genom vår ettåriga, kostnadsfria och studiemedelsberättigande yrkeshögskoleutbildning i mathantverk med hälften praktik och hälften teori.

Vill du gå eller vet du någon som är intresserad?
Mer information finns här: https://www.eldrimner.com/utbildning/32498.yh-utbildning_i_mathantverk.html

Annika Schrewelius som är utbildningsansvarig svarar gärna på frågor: 010 - 225 34 64 eller annika@eldrimner.com


Extrainsatta webbinarier om fermentering och dryck

Fermentering – frågor och felsökning 

Få tips och råd kring mjölksyrning under ett webbinarium med Jenny Neikell – även känd som "Surtanten". Under detta webbinarium kommer Jenny att dela med sig av de utmaningar hon stötte på, och de misstag hon lärde sig mest av, under de år då hon producerade mjölksyrade grönsaker under namnet ”Surtantens syrade”. Det kommer också finnas tid för deltagarnas egna frågor.

Webbinariet vänder sig till dig som producerar mjölksyrade grönsaker, eller som vill börja med det och känner till metoden översiktligt.

29 april, kl 10.00–12.00
Mer information om webbinariet och länk till anmälan finns HÄR

Svenska Drycker 

Ett webbinarium med Martin Ragnar. Med utgångspunkt i den egna boken Svenska drycker: Från mineralvatten till mjölkdestillat kommer Martin att ge en översikt vad som gjorts, vad som görs och vad som skulle kunna göras av råvaror som finns på hemmaplan med fokus på bär och frukt som råvara.

Webbinariet vänder sig till dig som har en hantverksmässig tillverkning av drycker och som vill lära dig mer om kulturhistorien bakom svenska drycker. Detta kan ge dig en bakgrund till storytelling och värdeskapande runt dina produkter samt ge inspiration till produktutveckling.

6 maj, kl 10.00–12.00
Mer information om webbinariet och länk till anmälan finns HÄR

 


Gå utbildningen Starta eget mathantverksföretag

Nu kan du anmäla dig till Eldrimners grundutbildning, som startar i höst.
– Omarbetningen som gjordes under 2019 medförde fler ansökningar än tidigare år, och när vi startade hade vi ca 10 reserver, säger Anna Berglund som är utbildningsansvarig.
Det nya är att cirka halva utbildningen ges som distansundervisning. Deltagarna kommer fortfarande tre veckor till Eldrimner i Ås.
Läs mer och anmäl dig här: https://www.eldrimner.com/utbildning/48112.starta_eget_mathantverksforetag.html


Eldrimner erbjuder distansutbildningar

Studera var och när du vill under tre månader. Inlästa föreläsningar, filmer, övningar och faktaartiklar.

Livsmedelssäkerhet för mathantverkare. Kursen innehåller grunderna i lagstiftning kring livsmedelssäkerhet  och hygien samt några råd till den som ska bygga nya lokaler. Genomgång av kritiska styrpunkter och hur man upprättar en HACCP-plan. 2 400 kr + moms.

Marknadsföring för mathantverkare. Kursen går igenom och hur du med enkla medel kan profilera och kommunicera ditt företag och dina produkter. Vi går genom begreppen mervärde, varumärke och storytelling. Kursen vänder sig till dig som är på väg att starta mathantverksföretag och som vill lära dig grunderna i marknadsföring och få inspiration. 1 200 kr + moms


Ändringar i Eldrimners verksamhet till följd av corona

Med anledning av läget kring coronaviruset och sjukdomen covid-19 förändras och anpassas Eldrimners planerade verksamhet. Eldrimners ledning följer läget och myndigheternas rekommendationer löpande. 

* Mathantverksdagarna som var planerade för våren flyttas samtliga till hösten. Avgiften återbetalas. Deltagare kommer att kontaktas av Eldrimner och nya datum annonseras.

* Eldrimners övriga kurser ställs in fram till och med juni. 

* Eldrimners och Torstas yrkeshögskoleutbildning genomförs på distans. De olika kursmomenten anpassas för att kunna ges på distans fram till sommaren. Utbildningsansvarig har löpande kontakt med eleverna.

* Nordiska Mästerskapen i Mathantverk skjuts upp till 2021. På grund av situationen med Corona-viruset och sjukdomen covid-19 har Eldrimner och Slow Food Nordic beslutat att skjuta fram Nordiska Mästerskapen i Mathantverk och Terra Madre Nordic för att kunna genomföra arrangemangen med full kraft. Istället anordnas ett SM i Mathantverk senare i höst under förutsättning att restriktionerna hävs. Information om datum och plats kommer inom kort.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor. Du når oss lättast via info@eldrimner.com eller 010-225 32 01.


Har vi rätt adressuppgifter till dig och ditt företag?

Behöver vi uppdatera din postadress eller din mejladress?

Står det rätt postadress på ditt exemplar av Tidningen Mathantverk?
Läser du Tidningen Mathantverk på nätet i stället för i pappersformat?
Har du lagt ner ditt företag?
Vill du inte längre ha detta nyhetsbrev?

Uppdatera gärna dina uppgifter i ett mejl till  lisa@eldrimner.com


Kommande kurser på Eldrimner

Eldrimner erbjuder kurser, seminarier, studieresor och längre utbildningar: Mathantverk för nystartare (5 veckor) och en Yrkesutbildning (1 år). Många av våra kurser blir snabbt fullbokade, så boka i tid. Välkommen!

Du hittar kurserna härEldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här