Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

God Jul och Gott Nytt Mathantverksår!

Jag sitter här på mitt kontor och längtar efter er mathantverkare. Jag längtar efter att träffa er och på nära håll känna er entusiasm och kreativitet. Jag längtar efter att ni ska komma hit på kurs, att jag ska får träffa er på Mathantverksdagar och andra aktiviteter runt om i Sverige. 

När världen tillåter det, vilket vi hoppas ska bli i mars 2021, så ska vi avsluta pågående turné med mathantverksdagar. Västra Götaland och Östergötland fick vi skjuta fram, och även starta en ny. Den nya turnén blir en form av fortsättning på den nuvarande. Den får titeln Mathantverkets värde – nå fler konsumenter genom direktförsäljning. Under den turnén vill vi diskutera hur vi gemensamt på ett ännu mer slagkraftigt sätt kan använda mathantverksbegreppet i marknadsföringen av produkterna. Föreläsare under dagarna blir våra ambassadörer, mathantverkare från vår fantastiska styrgrupp och mathantverkare som på ett innovativt sätt använder sig av vår certifiering. Om vi kommer igång i mars och om vi kan genomföra turnén enligt plan kommer den att pågå under våren och hösten 2021 och sedan avslutas första kvartalet 2022.

Jag tänker vara med på turnén tillsammans med den nya verksamhetschefen för Eldrimner. Intervjuer pågår och en ny chef ska var på plats någon gång i början av året. Jag har dock fått ett förlängt förordnande och kommer nog att vara kvar till sista juni. För mig känns det viktigt att få göra ett bra överlämnande och mathantverkets värde – det ligger mig, som ni vet, otroligt varmt om hjärtat.

Ha nu en så trevlig jul det bara går. Vi ses på det nya året. Om det till en början blir enbart på distans så är det trots allt mycket bättre än ingenting.


Har vi rätt adressuppgifter till dig och ditt företag?

Behöver vi uppdatera din postadress eller din mejladress?

Står det rätt postadress på ditt exemplar av Tidningen Mathantverk?
Läser du Tidningen Mathantverk på nätet i stället för i pappersformat?
Vill du inte ha Tidningen Mathantverk per post?
Har lagt ner ditt företag?
Vill du inte längre ha detta nyhetsbrev?

Uppdatera gärna dina uppgifter i ett mejl till lisa@eldrimner.com


Botanisera i Eldrimners kursutbud

Vi anpassar kursutbudet kontinuerligt och har ställt om flera kurser till distans eller webbinarier. Håll dig uppdaterad via eldrimner.com/utbildning.Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här