Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Sugen på att lära dig något nytt i höst?
Botianisera bland Eldrimners kurser och utbildningar!

Det är att tillverka cider, bli hantverksbagare, mjölksyra grönsaker, göra glass eller gå nybörjarkurs i ystning som ni varit mest intresserade av att lära er hos oss - om man tittar på de anmälningar som gjorts hittills under sommaren. Det finns fortfarande platser kvar på de flesta av höstens kurser, så missa till exempel inte våra gedigna charkkurser i Jämtland eller varför inte ta chansen att lära dig göra vinäger i Köpenhamn.

Om sommaren har fått dig att känna att du vill göra något nytt finns fortfarande platser kvar på våra längre utbildningar: Starta eget hantverksbageri och Starta eget mathantverksföretag.

Hela kursutbudet hittar du via eldrimner.com/utbildning. Sidan uppdateras kontinuerligt. Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här