Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Anmäl dina produkter till Nordiska Mästerskapen i Mathantverk - sista chansen!

Vill du produktutveckla dina produkter genom att få dem bedömda av en kunnig jury och mäta dem mot produkter från hela Norden? Missa då anmäla dem till det första nordiska mästerskapet i mathantverk, Nordic Artisan Food Awards, NAFA, som hålls den 1–3 september 2022. Till tävlingen bjuds mathantverkare från hela Norden in att tävla.

Läs mer och anmäl dig senast på måndag den 25 juli: https://www.eldrimner.com/evenemang/54049.nordic_artisan_food_awards_2022.html

I samband med tävlingen arrangerar Slow Food Nordic tillsammans med Eldrimner Terra Madre Nordic som är en nordisk mötesplats för både producenter och konsumenter med ett gemensamt intresse av hållbar matproduktion, konsumtion och matkultur. 

NAFA arrangeras av Eldrimner – nationellt resurscentrum för mathantverk, som årligen sedan 1996 ordnat produkttävlingen SM i Mathantverk. Tävlingen har som syfte att stötta och inspirera mathantverkare i sin produktutveckling samt att öka kännedomen om och efterfrågan på mathantverk. SM i Mathantverk är tillbaka 2023. 

För mer information kontakta:
Aleksandra Ahlgren, aleksandra@eldrimner.com, 010-225 33 57
(Anmälningar) Catrin Heikefelt, catrin@eldrimner.com, 010-225 32 32Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här